NOVO NORMALNO

[FOTO] Subotnja kava se mora popiti: Kako su Splićani i Dubrovčani doskočili zatvorenim kafićima

28.11.2020 u 14:27

Bionic
Reading

Iako su kafići zbog koronavirusa od danas zatvoreni, građani su u Splitu i Dubrovniku našli način kako da ipak uživaju u zajedničkom ispijanju omiljenog napitka - nabavili su si kave za ponijeti i sjeli na terase, zidiće, klupice...

Navike se teško mijenjaju, pokazuju Splićani koji su i ovo subotnje popodne iskoristili za druženje na suncu uz omiljeni napitak. Sjeli su na terase zatvorenih kafića i uživali uz kavu za van, koju su neki ispijali i u šetnji. Iz prikrajka ih je promatrala policija.

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1309 obrađenih testova u subotu je 528 osoba pozitivno na koronavirus, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

  • +14
Splićani i Dubrovčani ispijali kave za van na terasama zatvorenih kafića Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ni Dubrovčani se ovo subotnje jutro nisu odrekli kave na suncu. Na šetnici uvale Lapad nekoliko je ugostitelja nudilo coffee to go gdje su se stvarali veliki redovi.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba je umrla, a izliječene su 44 osobe, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Nove mjere, u sklopu kojih su zatvoreni i kafići, trajat će do 21. prosinca, a ako se situacija ne poboljša, mogu se i produžiti.