INICIJATIVA PRAVA I SLOBODE

[FOTO] U Zagrebu se protiv epidemioloških mjera skupilo par desetaka ljudi, policija ih legitimirala. Prosvjedovalo se i u drugim gradovima

28.11.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Održan je još jedan prosvjed protiv novih mjera. Iako je jedna od mjera zabrana okupljanja više od 25 osoba, iz Inicijative Prava i slobode pozvali su građane na glavne trgove u hrvatskim gradovima.

Inicijativa Prava i slobode pozvala je u subotu u podne građane da izađu na prosvjed protiv novih mjera Nacionalnog stožera koje su stupile na snagu u ponoć.

  • +8
Prosvjed protiv mjera za borbu protiv koronavirusa u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Iz PU zagrebačke za Dnevnik.hr rekli su da im prosvjed u Zagrebu nije prijavljen. U podne je na trg došlo desetak policajaca. Legitimirali su okupljene kojih je bilo par desetaka. Policija je snimila cijelo okupljanje.

Nekolicina građana okupila se na prosvjedu protiv mjera za suzbijanje epidemije u Splitu, Rijeci i Šibeniku.

Oko pedeset građana mirno prosvjedovalo na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića u subotu zbog uvođenja novih epidemioloških mjera i, kako tvrde, manipulacija s epidemijom koronavirusa.

Agronom Zorislav Petrijevčanin na skupu je rekao kako su u epidemiji koronavirusa prisutne manipulacije, jer se, kako tvrdi, neke znanstvenike koji govore protiv cjepiva testiranja automatski cenzurira, "a što provode oni koji profitiraju od epidemije".

  • +3
Nekolicina građana okupila se na korona prosvjedu u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Ustvrdio je kako je najveći profiter ove situacije Međunarodni monetarni fond (MMF), sa svojim bankarskim sustavom, koji će zarađivati od sustava ovrha nad ljudima, koji više ne budu mogli raditi i zarađivati, te im plijeniti imovinu i tjerati ih u stečaj.

"Od kada je Bill Gates napustio Microsoft i otišao u farmaceutsku industriju pojavile su se svinjska i ptičja gripa, to je previše slučajnosti da bi bilo slučajno. Ako ljudi budu malo istraživali otkrit će da je to jedan smišljeni program i da se radi o financijskim efektima", izjavio je novinarima Petrijevčanin.

Iz osječko-baranjske policije izvijestili su da skup nije bio prijavljen te da se provjerava je li bilo prekršaja temeljem odredbi Zakona o javnim okupljanjima.

  • +17
Prosvjed protiv Vladinih mjera na Poljani u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz