SMRT IZ ZRAKA

U američkom bombardiranju poginuo poznati terorist Al Kaide

27.03.2017 u 16:12

Bionic
Reading

Američko ministarstvo obrane objavilo je proteklog vikenda kako je u Afganistanu ubijen Kari Jasin, poznati terorist Al Kaide koji se odgovoran za smrt dvojice američkih vojnika

'Ministarstvo obrane SAD potvrdilo je kako je 19. ožujka u bombardiranju američkog ratnog zrakoplovstva u području pokrajine Paktika ubijen poznati terorist Al Kaide Kari Jasin, koji je odgovoran za smrt desetine nevinih žrtava, uključujući i dva američka vojnika', navodi se u Pentagonovom priopćenju.

Prema podacima američkog ministarstva obrane, Jasin, koji je rođen u Pakistanu, bio je povezan s eksplozijom u hotelu Marriott u Islamabadu, koja se dogodila 20. rujna 2008. godine u kojoj su poginule 52 osoba te dva američka vojnika, Rodolfo Rodrigues i Matthew O'Brien.

Pored toga, Jasin je 2009. godine sudjelovao u napadu na autobus sa igračima kriketa iz Šri Lanke u pakistanskom gradu Lahoreu, kada su poginuli šest policajaca i dva civila, a šest članova ekipe je ozlijeđeno.

'Jasinova smrt je pokazatelj da teroristi koji ocrnjuju islam i gađaju civile neće izbjeći pravdu',  izjavio je američki ministar obrane James Mattis.