PRITISAK NA POSLU

U 18 mjeseci ubila se 23 radnika France Telecoma

14.09.2009 u 11:34

Bionic
Reading

Tijekom 18 mjeseci 23 radnika France Telekoma počinila su suicid. Francuska ministrica ekonomije Christine Lagarde alarmirala je čelnike kompanije da se hitno sastanu i donesu mjere da se taj crni trend zaustavi

Glasnogovornik francuskog ministarstva rada izjavio je da će se ministar rada Xavier Darcos sastati s izvršnim direktorom Telecoma Didierom Lombardom ovoga tjedna da bi razmotrili načine rješavanja problema za koji sindikati krive restrukturiranje kompanije i pritisak na poslu.

Sindikati su pozvali državu da se uključi nakon što si je u petak još jedna službenica France Telecoma oduzela život, čime se broj samoubojstava među radnicima te kompanije od početka 2008. popeo na 23.

32-godišnjakinja je radila u službi za račune. Nakon što je u petak navečer shvatila da će dobiti novoga šefa, radnica je navečer skočila sa šestog kata zgrade u Parizu u kojoj je radila.

Direktor ljudskih resursa Olivier Barberit za dnevnik Le Journal du Dimanche je kazao da je žena od početka godine s posla izostala 61 dan zbog osobnih problema.
Prema podacima s internetske stranice sindikata, u istoj kompaniji bilo je 13 pokušaja suicida.

Kompanija France Telecom privatizirana je devedesetih godina prošlog stoljeća, a država je i dalje vlasnik 27 posto kapitala.