FANTOMSKI KNOTOX

Tvrtka koja želi centar za bojne otrove ne postoji?

jamnjak šibenik morh knotox bojni otrovi

jamnjak šibenik morh knotox bojni otrovi

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Marija Mihić

Američka tvrtka iz Colorada koja se bavi izobrazbom i školovanjem za kemijske, radiološke, nuklearne i eksplozivne primjene, KnoTox Inc, koja je najavila gradnju NATO-ova centra za obuku s bojnim otrovima na prostoru bivše vojarne Jamnjak u Šibeniku, čini se ne postoji

Stručnjaci kažu da im je web stranica lažna. Tekstova o toj tvrtki u SAD-u nema, a surfanje s ponuđena četiri imena 'direktora i starijih partnera' također ne dovodi do rezultata. Slučajnost ili ne, dr. Murray Hamilton internet bilježi tek kao američkog glumca iz Washingtona, umrlog 1986, dok je partnerica – Linda Hamilton na webu spomenuta uglavnom kao glumica u 'Terminatoru'.

Hrvatska tvrtka Flexo, partner Amerikanaca, pak, postoji i registrirana je za različite poslove. Na adresi u Savici-Šancima, zagrebačkoj poslovnoj zoni, na istoj adresi i s istim telefonskim brojevima, registrirano je još nekoliko tvrtki, pa i Beton-Trilj, koji se bavi građevinom.

Poslovna tajnica koja je kontaktirala s medijima prije nego što je priča o bojnim otrovima uzbudila Šibenčane, više se ne javlja. U MORH-u su se zainteresirali da se otkrije koja je to američka tvrtka te tko im je pomagao da zaobiđu čak tri negativna mišljenja koja su tvrtki Flexo stizala još od veljače ove godine, piše Večernji.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi