MITROVIĆ PRONAŠAO NAČIN

TV Pink kreće na hrvatsko tržište

Bionic
Reading

Željko Mitrović, vlasnik srpske medijske kuće Pink, preko zadarske Antene stigao je na hrvatsko tržište

Mitrović je još 2008. godine pokazao želju za medijskim prodorom u Hrvatsku, i to preko Gradske televizije Zadar, ali je odustao 'zbog političkih razloga' i oštre domaće konkurencije, a sada, pet godina kasnije, ostvario mu se cilj, javlja Slobodna Dalmacija

Ovog je tjedna na Trgovačkom sudu u Zadru registrirana tvrtka Pink Group Hrvatska u stopostotnom vlasništvu Franka Pavića, direktora Antene, u čijem su sastavu već neko vrijeme djelovali internetski radio i portal na kojemu se pojavio prepoznatljivi ružičasti logo Pinka nedvosmisleno pokazujući da veza s Mitrovićem i te kako postoji.

'Da, osnovana je Pink Group Hrvatska koja obuhvaća portal i dva radija Antena Zadar, PR agenciju istog naziva te Antena Zadar TV. Osim toga, u Pink Group Hrvatska su još portal Pro vijesti iz Imotskog i Radio Jug koji sada ne emitira program i za koji postoji dvojba hoće li mu sjedište biti u Imotskom ili u Dubrovniku', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Franko Pavić.

Kakvi su odnosi između Mitrovića i Pink Group Hrvatska? 'Jako dobri i prijateljski, sve se dogodilo uz njegovu suglasnost i tehničku pomoć, ali taj odnos nije formaliziran, još ništa nije potpisano, a vlasnik PGH sam ja, a ne Mitrović,' kaže Pavić.

Pavić najavljuje da će 2014. godine doći do dokapitalizacije Pink Group Hrvatska, u čemu će vjerojatno dio vlasništva prijeći na Pink Group Srbija, ali će hrvatska ispostava Pinka nastaviti raditi kao hrvatska tvrtka u sastavu medijske kuće koja pokriva gotovo cijeli Balkan.

Pritom hrvatski Pink namjerava otkupiti vlasništvo u nizu lokalnih medija ili portala na potezu od Rijeke do Dubrovnika, te u Lici.

Svjestan sam osjetljivosti ove suradnje s obzirom na to da je Pink izvorno iz Srbije, ali mi nećemo puštati 'srpske sadržaje', dakle program koji se proizvodi u Srbiji i za tamošnje tržište. Osim toga, po sličnom principu radi i RTL i mnoge svjetske TV kuće, a uvjeren sam da s vremenom ljude uopće neće zanimati tko je vlasnik', kaže Franko Pavić.