KARAMARKO IZ BRUXELLESA

'Tužit ću Manolića, njegove optužbe su monstruozne!'

25.06.2015 u 17:45

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sudjelovao je na skupu Europske pučke stranke, koji se redovito održava uoči summita EU u Bruxellesu, a uz čestitku Dana državnosti, koju je uputio i preko svog Facebooka, govorio je o optužbama Josipa Manolića, rezultatima ankete o popularnosti stranaka te najavio poticajne mjere za poduzetništvo i da su pripremili katalog od 50-ak projekata od krucijalne važnosti za Hrvatsku

Predsjednik HDZ-a izjavio je da je angažirao odvjetnika Veljka Miljevića da pripremi tužbu protiv Josipa Manolića zbog tvrdnje da je Karamarko u mladosti bio suradnik Udbe. 'To su monstruozne optužbe koje su dio predizborne kampanje i odvraćanje od stvarnih problema', rekao je Karamarko u Bruxellesu u izjavi novinarima. Svoje obraćanje započeo je čestitkom Dana državnosti, napomenuvši da Dan državnosti 'slavimo u, čini mi se, depresivnom stanju s obzirom na sve slabiju gospodarsku poziciju i ekonomsko gašenje Hrvatske'.

Najavio je da će za nekoliko dana, 29. i 30. lipnja, stručnjaci iz münchenskog IFO instituta stranačkom vrhu prezentirati konačnu verziju gospodarskog programa, s kojim će onda upoznati javnost, ovisno o tome kada će biti poznat datum parlamentarnih izbora. Na upit s kojim mjerama i instrumentima to ostvariti, Karamarko je rekao da će biti niz poticajnih mjera za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, da su pripremili katalog od 50-ak projekata od krucijalne važnosti za Hrvatsku - od proizvodnje hrane, poljoprivrede, navodnjavanja, odvodnje, niz stimulativnih mjera za poduzetništvo, za poduzetnike na selu, zatim porezna politika koja će se sigurno mijenjati.

Na upit da komentira posljednju anketu prema kojoj je SDP-ova koalicija nakon dugo vremena prestigla HDZ-ovu, Karamarko je rekao da su za njega jedine vjerodostojne ankete izbori.

'Mi smo u ove tri godine demantirali sve ankete koje su napravljene, jer smo do sada stalno pobjeđivali, a to ćemo napraviti i sada na parlamentarnim izborima', rekao je.