očekuje se obraćanje

Turudić stigao u DORH, službeno preuzima dužnost

27.05.2024 u 07:22

Bionic
Reading

Novi glavni državni odvjetnik, Ivan Turudić, izabran saborskom većinom još u veljači, danas preuzima dužnost od Zlate Hrvoj Šipek, piše 24 sata

Turudić bi danas na press konferenciji trebao govoriti o svojim prvim potezima, a najavio je već da mu je jedan od prioriteta 'unutar kuće' pronaći ravnatelja Uskoka, piše 24 sata.

Ivan Turudić dolazi u DORH Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Neposredno prije primopredaje u DORH-u sudačko vijeće Visokoga kaznenog suda odbacilo je pritužbu predsjednika tog suda Željka Horvatovića, koji je, uz suglasnost predsjednika Vrhovnog suda, protiv Turudića zatražio pokretanje postupka povrede Kodeksa sudačke etike. Razlog su kontradiktorne izjave o susretima s bivšim čelnikom Dinama Zdravkom Mamićem, dok je Turudić bio sudac zagrebačkog Županijskog suda a Mamić predmet istrage.

  • +14
Prisega Ivana Turudića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Upravo zbog izjava o susretima s Mamićem, osuđenim bjeguncem pred hrvatskim pravosuđem, Turudića su oporba i predsjednik države Zoran Milanović prozivali za laganje. Milanović je prozvao Turudića i da je “dogovorio” slučaj propucavanja svojeg automobila kako bi mu dali zaštitu, a novi glavni državni odvjetnik predsjednika države prozvao je da mu je “huškačkim i prostačkim govorom stavio metu na leđa”. 

sve osim nogometa

Učitavanje...