DRŽAVOTVORNI MIRO

Tuđman: Vratimo se idejama pomirbe

07.11.2009 u 19:58

Bionic
Reading

Nezavisni predsjednički kandidat Miroslav Tuđman danas je na predizbornom skupu u Koncertnoj dvorani 'Vatroslav Lisinski' poručio okupljenim pristašama da će se, bude li izabran, zalagati za jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske te za istinske hrvatske nacionalne interese

ZAGREB - Predstavljajući svoj program Tuđman je podsjetio da je u istoj dvorani prije 20-ak godina osnovan pokret koji je krenuo u projekt samostalne i neovisne Hrvatske, naglasivši da se hrvatska politika treba ponovo vratiti idejama pomirbe i jedinstva Hrvata.

Istaknuo je vrijednost hrvatskog iseljeništva kao i potrebu potpore hrvatske države Hrvatima u BiH, a za koju Tuđman smatra da se treba urediti po švicarskom modela s tri entiteta.

"Ujedinimo se opet oko iste državotvorne politike", poručio je, naglasivši da treba promijeniti dosadašnju politku koja je, po njegovim riječima, dovela Hrvatsku u krizu i na rub propasti.

Kandidaturu Miroslava Tuđmana podržali su bivši ministar Đuro Njavro i bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Davorin Domazet - Lošo. Oni su ocijenili da je u zadnjih deset godina vlast u Hrvatskoj dovela do narušavanja hrvatskog nacionalnog ponosa i identiteta. Obojica su vlasti zamjerili proces "detuđmanizacije" i "podanički odnos prema međunarodnoj zajednici".

Domazetovo mišljenje da bi novi predsjednik morao biti sve što nije sadašnji predsjednik Stjepan Mesić, ali i ostali kandidati, popraćeno je velikim pljeskom oko 1500 Tuđmanovih pristaša, među kojima su bili i neki bivši ministri i državni dužnosnici iz 90-ih.