POKISLI GOSTI

Nevrijeme poremetilo svečanost na Pantovčaku

25.06.2017 u 17:50

Bionic
Reading

Promjena vremena stigla je tijekom nedjelje poslijepodne u neke dijelove Hrvatske. Najprije je zahvatila Zagorje i Istru, a predvečer i Zagreb. Snažno nevrijeme poremetilo je i svečanost na Pantovčaku

Hum na Sutli među prvima je u nedjelju stradao od nevremena kojeg su još u subotu najavili prognostičari. Zagorje je tako u poslijepodnevnim satima poharala kiša i tuča koja je bila veličine lješnjaka., javlja Dnevnik.hr.

Tuča je padala i u zapadnoj Istri. Jak vjetar čupao je stabla. Nevrijeme se nakon toga proširilo i na jug Istre - na Medulin i Pulu.

  • +4
Svečani prijem u povodu 26. obljetnice proglašenja neovisnosti i suverenosti Hrvatske priredila je predsjednica u svom uredu na Pantovčaku. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Šire zagrebačko područje u nedjelju navečer poharalo je nevrijeme. Padala je kiša s tučom praćena grmljavinom. U Novom Zagrebu pada led veličine lješnjaka.

Nevrijeme je poremetilo i svečanost na Pantovčaku, gdje je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović upriličila svečani prijem povodom Dana državnosti.

Nevrijeme koje je pogodilo Hrvatsku stiglo je iz Slovenije gdje je napravilo velike probleme - vjetar je čupao stabla, nosio krovove, rušio dalekovode.

Ovo nevrijeme bi trebalo donijeti kratko zahladnjenje što će mnogima dobro doći s obzirom na visoke temperature kojima smo izloženi posljednjih dana. Promjena vremena trebala bi zahvatiti gotovo cijelu zemlju. Jedino će u Dalmaciji ostati većinom sunčano, suho i vruće vrijeme.

Idućih dana na kopnu će biti djelomice ili pretežno sunčano, ali i dalje nestabilno pa su i idući tjedan mogući lokalni pljuskovi.

U ponedjeljak s nešto nižim temperaturama, zatim od utorka ponovno toplije. U Dalmaciji će biti i dalje pretežno sunčano, na sjevernom dijelu nestabilno pa su mogući pljuskovi i grmljavina. Prema sredini tjedna će jačati jugo.