'JA SAM UJEDINITELJ'

Trump strahuje: Neću imati dobar odnos s Cameronom zbog muslimana

16.05.2016 u 11:56

Bionic
Reading

Donald Trump strahuje da, ako postane američki predsjednik, neće imati dobar odnos s britanskim premijerom Davidom Cameronom, koji je prijedloge republikanskog kandidata za Bijelu kuću da zabrani ulazak muslimanima u SAD nazvao 'glupim i pogrešnim', po intervjuu emitiranom u ponedjeljak na ITV-u

'Čini se da nemamo jako dobar odnos. Tko zna? Nadam se da ću imati dobar odnos s njim, ali on ništa ne čini da riješi problem sa svoje strane', izjavio je američki milijarder u tv intervjuu.

Donald Trump referirao se na riječi Davida Camerona o Trumpovu prijedlogu privremene zabrane ulaska na američki teritorij muslimanima, što je po njemu način borbe protiv islamističkog terorizma nakon pariških napada i krvave pucnjave u Kaliforniji.

Cameron je taj prijedlog ocijenio 'glupim i pogrešnim', i odbio je nedavno povući svoje riječi ili se ispričati.

'Nisam glup, o.k., to vam mogu reći odmah, sasvim suprotno', rekao je Trump. 'Ja sam ujedinitelj, suprotno našem predsjedniku Baracku Obami'.

Trump je odgovorio i novom gradonačelniku Londona Sadiqu Khanu koji je nazvao 'ignorantskom' njegovu viziju islama.

'Kad je pobijedio uputio sam mu čestitke. Musliman je, mislim da je ignorantski s njegove strane da to kaže', uzvratio je Trump.

Nevezano uz Khana i Camerona, izjave Donalda Trumpa jako su napadane u Velikoj Britaniji a i izazvale su raspravu u parlamentu tijekom koje su zastupnici milijardera nazvali 'imbecilom i zlonamjernikom'.