ugrozio suradnike

Trump opet zgrozio Ameriku: Iako se još uvijek liječi od koronavirusa, otišao raditi u Ovalni ured

07.10.2020 u 23:12

Bionic
Reading

Iako se tek prije par dana vratio iz bolnice gdje je kratko završio zbog koronavirusa, američki predsjednik Donald Trump već se vratio na posao

Američki predsjednik Donald Trump vratio se na posao u Ovalni ured (op.a. ured američkog predsjednika) u srijedu poslijepodne, unatoč tome što mu je prije manje od tjedan dana dijagnosticiran koronavirus.

Trumpa su u Ovalnom uredu brifirali oko situacije s uraganom Delta i pregovora sa Zastupničkim domom Kongresa, potvrdio je službenik Bijele kuće za NBC.

U Ovalnom uredu su s predsjednikom bili šef osoblja Bijele kuće Mark Meadows i voditelj društvenih mreža Dan Scavino.

Znak da se Trump doista nalazi u Ovalnom uredu bio je pripadnik američkih marinaca koji je stajao pred vratima koja vode u vrt. Taj marinac nije nosio masku.

Trumpov odlazak u Ovalni ured iznenađenje je iz više razloga. Naime Trump se još uvijek liječi od koronavirusa, a dužnosnici su rekli da mu bolest nije dijagnosticirana do četvrtka. To znači da je, prema smjernicama koje je izdala sama Trumpova administracija, još uvijek zarazan.

  • +47
Povratak Donalda Trumpa u Bijelu kuću Izvor: EPA / Autor: KEN CEDENO / POOL

Ovalni ured nalazi se na suprotnoj strani od same predsjednikove rezidencije u Bijeloj kući što znači da je Trump odhodao kako bi došao do svog ureda. Takav put nije bio potreban jer Istočno krilo Bijele kuće, gdje se rezidencija nalazi, ima svoj ured.