PODLO I BESKRUPULOZNO

Trump ima plan kako da Meksiko plati zid na granici

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 06.04.2016 07:31
  • Objavljeno 06.04.2016 u 07:31
Donald Trump

Donald Trump

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jim Young

Donald Trump predložio je u utorak u sklopu predizborne kampanje blokiranje slanja novčanih doznaka Meksikanaca koji žive i rade u Sjedinjenim Državama kako bi prisilio Meksiko da plati gradnju zida na granici između dviju zemalja koji bi trebao zaustaviti ilegalne migrante.

'To je laka odluka za Meksiko: jednokratna isplata 5 do 10 milijardi dolara kako bi se nastavilo slanje 24 milijarda dolara u zemlju svake godine', predviđa plan.

Prijedlog je kritizirao američki predsjednik Barack Obama, kazavši da mnoge politike koje je iznio Trump i njegovi republikanci nanose štetu američkom ugledu u svijetu.

'Ideja da ćemo pratiti sav novac koji se šalje putem Western Uniona u Meksiko, želim vam sreću s time', rekao je, zauzimajući se za ozbiljne političke prijedloge.

Trump je također predložio uvođenje carina na meksičku robu, ukidanje viza i uvođenje viših naknada za izdavanje viza Meksikancima.

Nadalje, nazvao je 'apsolutnom katastrofom' plan proizvođača automobila Ford Motor Co. da izgradi tvornicu u Meksiku u koju bi u gradu San Luis Potosi uložio 1,6 milijarde dolara.

Trump smatra da treba dogovoriti nove odredbe Sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA) kako "bi se stvorio pošten sporazum za američke radnike".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!