ilegalne migracije

Troskot: 'Ako ne pošaljemo vojsku na granicu, uskoro ćemo imati vojsku u Zagrebu'

10.11.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot poručio je u petak iz Prilišća kod Netretića da je "Schengen pao u Karlovačkoj županiji" i još jednom pozvao na angažiranje vojske na granici s BiH, ustvrdivši da bi u suprotnom za par mjeseci ona mogla biti angažirana u gradovima

U pokupskom mjestu uz granicu sa Slovenijom Troskot je u društvu mještanina Nikole Volovića i Tončke Jankovič iz slovenskih Adlešiča rekao da rješavanje problema ilegalnih migranata ne funkcionira i da je izmaklo kontroli. Upozorio je da druge europske zemlje postrožuju uvjete za doseljavanje, pa će mnogi migranti biti vraćani u Hrvatsku. Ako ih nećemo prihvatiti, morat ćemo plaćati glavarine, koje iznose i do 20.000 eura po osobi, kaže Troskot.

"Njemačka je postrožila uvjete jer je uvidjela da im se stvara paralelno društvo, da im po Hamburgu, Essenu i Berlinu izlaze islamski ekstremisti sa zastavama Islamske države i govore da je to kalifat. Bild je naveo da se Njemačka nalazi na crvenoj liniji demokracije i na prekretnici", rekao je Troskot.

Također, dodao je, Danska deportira migrante iz zemalja koje nisu u ratu jer ne žele raditi i očekuju da im država osigura "stanove, vozila, poslove i apsolutno sve, dok se domicilno stanovništvo treba zadužiti i plaćati kamate".

Ustvrdio je da se zbog migranata u švedskim gradovima koristi vojska, kao i žica i mreže, te da je raspoređena i oko migrantskih kampova u Nizozemskoj. "Moglo bi se dogoditi da ćemo imati vojsku u Karlovcu i Zagrebu. Migranti surfaju na stiroporskim daskama, ne želim da moramo strepiti hoće li se dogoditi nešto u Generalskom Stolu ili Prilišću", rekao je.

Tončka Jankovič izjavila je da u Sloveniji strahuju da će im se nešto dogoditi, a Volović da se migranti vide na cesti i u dvorištima, a iza drvene mrtvačnice na groblju netko je zapalio vatru, što je moglo izazvati požar.

"Želimo se prošetati, ali se ne usudimo šetati uz Kupu ili po glavnoj cesti jer ne znamo koga ćemo sresti", rekao je Volović.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'