veliko priznanje

[FOTO] Jandroković dobio odlikovanje od ukrajinskog predsjednika Zelenskog, još troje zastupnika odlikovao ukrajinski parlament

  • Autor: Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 27.10.2022 12:28
  • Objavljeno 27.10.2022 u 10:33
Gordan Jandroković odlikovan Ordenom Jaroslava Mudrog II

Gordan Jandroković odlikovan Ordenom Jaroslava Mudrog II

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Lepoglavec/Hrvatski sabor

Na marginama samita Međunarodne krimske platforme i novouspostavljene suradnje Sabora i ukrajinske Vrhovne rade, troje je hrvatskih zastupnika dobilo posebno odlikovanje. Odlikovanje, ali predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, dobio je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Dobri odnosi Ukrajine i Hrvatske potvrđeni su tijekom samita Međunarodne krimske platforme i nizom odlikovanja hrvatskim političarima.

Odlikovanje koje dodjeljuje predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski dobio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. 'Na svečanoj večeri Prvog parlamentarnog samita Međunarodne krimske platforme, održanoj u hotelu Westin, dekretom predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković odlikovan je Ordenom Jaroslava Mudrog II, uz predsjednike parlamenata Njemačke, Poljske, SAD-a (Zastupnički dom Kongresa) i dr., 'za značajne osobne zasluge u jačanju međudržavne suradnje, potpore državnom suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine', poručili su za tportal iz Sabora.

Orden Jaroslava Mudrog II

Orden Jaroslava Mudrog II

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski sabor

U ime Zelenskog Jandrokoviću je odlikovanje uručio predsjednik Vrhovne rade Ruslan Stefančuk, koji je ovih dana boravio u Hrvatskoj.

Jandroković i zastupnici dobili ukrajinska odlikovanja

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski sabor

Uz to, Stefančuk je dodijelio odlikovanja ukrajinskog parlamenta troje hrvatskih zastupnika - Zdravki Bušić, predsjednice hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva, Garija Cappellija, predsjednika Odbora za vanjsku politiku, te Domagoja Hajdukovića, predsjednika Odbora za europske poslove. Trojac je odlikovanja dobio za zasluge u organiziranju Prvog parlamentarnog samita Međunarodne krimske platforme.

'U životu nisam bio ponosniji nego danas, kada me dragi Ruslan Stefančuk, predsjednik Vrhovne rade Ukrajine, odlikovao za osobiti doprinos ukrajinskom narodu. Drago mi je da se moj rad prati i prepoznaje. Ovo je poticaj da i dalje radim još jače za slabije i one koji su žrtva agresije. Do pobjede! Slava Ukrajini!' napisao je Hajduković na Facebooku.

  • +17
  • +14

Ruslan Stefančuk u Saboru

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!