NESREĆA U NJEMAČKOJ

Troje poginulih na autocesti, vozač bježao od policije u suprotnom smjeru

15.12.2023 u 12:40

Bionic
Reading

U četvrtak ujutro dogodila se teška nesreća na A38 na jugu pokrajine Saska-Anhalt. Prema podacima policije, tri su osobe poginule, a jedna osoba je teško ozlijeđena.

Ruta između Querfurta i Eislebena trenutno je zatvorena. Prema informacijama policije, nesreću je skrivio vozač koji je skrenuo u krivi smjer. Patrolno vozilo je prije toga htjelo provjeriti automobil, piše mdr.de.

Vozač koji je vozio u pogrešnom smjeru u petak ujutro i koji je izazvao smrtonosnu nesreću na A38 bježao je od policije. Informaciju je potvrdila policijska postaja Halle.

57-godišnji vozač nije se zaustavio na zahtjev policije, već je odjurio - prvo na autocestu 14 prema Halleu, zatim kroz zapadni okrug Saale do izlaza Rothenschirmbach. Ondje je muškarac vozio suprotno od smjera vožnje na autocesti 38 u smjeru Göttingena i sudario se s nadolazećim automobilom između čvorova Querfurt i Eisleben oko 4:30 ujutro. Poginuo je vozač koji je bježao od policije i dvije žene u drugom automobilu.

Jedan muškarac koji se nalazio u vozilu s preminulim ženama je prebačen u bolnicu s teškim ozljedama. Na mjestu nesreće mogle su se vidjeti jako deformirane olupine automobila nesreće.