SLIJEDI 2. KRUG U NOVOM MAROFU

Trijumf Čačićevih reformista nad narodnjacima Vesne Pusić

09.03.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Novi Marof dobit će gradonačelnika nakon drugog kruga izbora u koji ulaze Siniša Jenkač, kandidat koalicije HDZ-HSS-BUZ te Darko Hrenić, dosadašnji gradonačelnik i član NS-R-a. Jenkač je u prvom krugu osvojio 47 posto glasova, a reformist Hrenić 27,6 posto, dok je Dragutin Košćak (HNS-HSU) dobio 10,8 posto glasova, laburist Boris Ravić devet posto te nezavisni kandidat Vilim Čikan 3,85 posto glasova birača

Zahvaljujući dobivenih 46 posto glasova, HDZ će s HSS-om i BUZ-om imati većinu u novomarofskom Gradskom vijeću, odnosno devet od 17 vijećnika, reformisti tri vijećnika s 19,6 posto glasova, HNS-HSU će s 10,54 posto glasova imati dva vijećnika kao i SDP s osvojenih 10,64 posto glasova birača. Laburisti s osvojenih 8,5 posto imat će jednog vijećnika, dok Živi zid neće imati vijećnika jer je dobio 4,25 posto glasova.

Siniša Jenkač
zahvalio je svima koji su glasali za njega i kandidacijsku listu HDZ-HSS-BUZ.

'Hvala svim biračima koji su dali podršku meni i našoj listi koja je najjača u vijeću. Nažalost, nedostajalo je 106 glasova da ne bude drugog kruga izbora za gradonačelnika. Izlaznost građana bila je velika – 52,78 posto – koji su ovime poručili da traže promjene i zaokret u politici Novog Marofa. U drugi krug ulazimo s prednosti od 20 posto i vjerujem da ćemo to potvrditi, pa čak i udvostručiti', rekao je Jenkač.

Zadovoljan rezultatima HDZ-ove koalicije u Novom Marofu je i Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije.

'Ovo su odlični rezultati koji govore u prilog činjenici da snaga HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera u županiji konstantno raste. U drugom krugu očekujemo pobjedu našeg kandidata, a prema rezultatima za vijeće vidljivo je da stranke ljevice padaju, a reformisti nisu zaživjeli ni neće', poručio je Stričak.

Drukčijeg je stava reformist i dosadašnji novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić

'Ponosan sam što su reformisti u Novom Marofu druga po snazi stranka. Očekivano će biti drugi krug izbora za gradonačelnika. Bilo je previše kandidata ljevice i centra, dok se desnica ujedinila. No ne bojim se drugog kruga i siguran sam da ću pobijediti', veli Hrenić koji se nada da će reformisti imati dobre odnose sa svim ostalim strankama pa i s HDZ-om u budućnosti.

Predrag Štromar
, predsjednik Županijske organizacije HNS, kazao je da su rezultati izbora u Novom Marofu pokazali da građani žele promjene i odraz su dosadašnjeg rada gradske uprave.

'Što se tiče rezultata HNS-a i našeg kandidata, ponovno smo demantirali sve dosadašnje ankete u kojima nam se daje nekoliko postotaka, a u Novom Marofu ostvarili smo rezultat veći od 10 posto', naglasio je Štromar koji je pozvao birače narodnjaka da u drugom krugu glasuju po svojoj savjesti.