POKRENUTA NOVA ISTRAGA

Trideset i osam osumnjičenih za otmicu male Madeleine

05.07.2013 u 13:55

Bionic
Reading

Nakon što je 37 detektiva Scotland Yarda dvije godine pretraživalo tisuće dokumenata, izjava i dokaznih materijala, pokrenuta je nanovo puna istraga o nestanku djevojčice Madeleine McCann

Naime, pojavile su se nove teorije o sudbini djevojčice koja je nastala tijekom obiteljskog odmora u Portugalu 2007. Madeleine bi danas imala 10 godina, a njezini roditelji nikad nisu posustali u vjerovanju da je i njihova djevojčica i dalje živa.

Britanski detektivi raspolažu listom od 38 potencijalnih osumnjičenika iz pet zemalja, prenosi Guardian. Istragu bi prebacili u Portugal, uz suglasnost tamošnje policije, a proširili bi je i na ostale zemlje iz kojih dolaze osumnjičenici.

Detektivi smatraju da bi djevojčica mogla biti živa te da je novo pokretanje istrage možda i posljednja šansa da je pronađu. Stoga su zamolili medije da ne objavljuju zasad nepotpune informacije i prognoze.

Nova istraga još je u ranoj fazi te se prva uhićenja ne očekuju odmah. Početna istraga obustavljena je još 2008., no na zahtjev premijera Davida Camerona započeta je revizija 2011. Roditelji Madeleine McCann izjavili su da novu istragu 'smatraju golemim korakom naprijed' te da 'se nadaju da će se privesti onaj koji je odgovoran za otmicu Madeleine'.

Među 38 osumnjičenika su i poznati seksualni prijestupnici koji su boravili u Algarveu u Portugalu u vrijeme nestanka.