IZAZOVI I PERSPEKTIVE

Tribina ‘20 godina Daytona: BiH danas i sutra‘

16.12.2015 u 09:08

Bionic
Reading

Danas će se u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održati tribina pod nazivom '20 godina Daytona: Bosna i Hercegovina danas i… sutra?'

Na tribini će govoriti Darko Brkan iz udruge Zašto ne? iz Sarajeva, Srećko Latal, urednik Balkanske istraživačke mreže BIRN za BiH i direktor analitičke organizacije Social Overview Service, Srđan Puhalo, socijalni psiholog iz Banjaluke i Senada Šelo Šabić, znanstvena suradnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose.

Cilj javne tribine je osvrnuti se na stvarnost i izazove bosansko-hercegovačkog društva i političkog sustava 20 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma te buduće perspektive europskog puta Bosne i Hercegovine iz različitih gledišta, a prvenstveno relevantnih poznavatelja društveno-političkih prilika iz Bosne i Hercegovine.

Nakon izlaganja uvodničara, publika će imati priliku postavljati pitanja. Razgovor će moderirati Dragan Zelić iz GONG-a. U prostorijama Knjižnice bit će otvorena i izložba fotografija umjetnika Harisa Begića o suvremenoj Bosni i Hercegovini, uz uvodne riječi samog autora i Barbare Blasin, hrvatske fotografkinje koja je pripremila postav.