RASTE BROJ OBOLJELIH

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom u Sloveniji, glavna epidemiologinja i Janša najavljuju: Možda ćemo opet zatvoriti granice

17.06.2020 u 13:10

Bionic
Reading

U Sloveniji su u zadnja 24 sata putem 986 testova potvrđene tri nove zaraze koronavirusom, a nijedan novi smrtni slučaj, objavila je u srijedu vlada u Ljubljani

Novi slučajevi zabilježeni su u Ljubljani, Kranju i Jesenicama, pa je ukupan broj do sada zabilježenih zaraza povećan na 1503, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Trenutačno je zbog covida-19 hospitalizirano sedam bolesnika, od kojih je jedan na odjelu intenzivne skrbi. U cijeloj Sloveniji još je 26 aktivnih slučajeva. Među zaraženima je do sada bilo 109 umrlih.

Voditeljica savjetodavne skupine za koronavirus pri slovenskom ministarstvu zdravstva, Bojana Beović, izjavila je da bi Slovenija trebala ponovo razmotriti nešto strožije mjere na granicama.

'Što se tiče zatvaranja granica, mislim da smo stigli do točke kada trebamo ozbiljno preispitati propise i ograničiti barem neke iznimke koje su navedene u trenutnim propisima. Bit će potrebno ići barem u smjeru koji ima Hrvatska, gdje uzimaju kontakt podatke svakog putnika, a zatim ih informiraju i kontroliraju', izjavila je Beović za Večer.

Na njezinom tragu je i tweet premijera Janeza Janše, koji najavljuje strožije mjere.

'Otvaranjem granica po Europi i obnavljanjem interkontinentalnih veza rizik od uvoza novih infekcija brzo se povećava. Sve trenutne mjere spriječit će ponavljanje epidemije samo ako se dosljedno provode. Inače će nova ograničenja biti neizbježna', napisao je Janša.