OHRABRUJUĆI PODACI

Treći vikend zaredom bez poginulih u prometu

22.03.2021 u 17:07

Bionic
Reading

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama, treći vikend zaredom, nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama, pokazuju podaci Ravnateljstva policije

Tijekom vikenda od ukupno 5470 prekršaja najviše je bilo prekoračenja dopuštene brzine (2388), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (795) i nepropisno korištenje mobitela u vožnji (334). Prilikom vožnje u alkoholiziranom stanju uhvaćeno je 325 vozača.

Najveće prekoračenje brzine od 218 kilometara na sat zabilježili su policajci PU brodsko-posavske, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,6 promila zabilježena na zadarskom te na dubrovačko-neretvanskom području.

U nadzoru prometa, aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečen 21 ponavljač. Desetero recidivista je vozilo u alkoholiziranom stanju, a osmero prije stjecanja prava, dok je njih dvoje upravljalo za vrijeme zabrane upravljanja vozilom, dodali su iz Ravnateljstva policije.

Protiv 13 recidivista je proveden žurni prekršajni postupak, prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

MUP je precizirao da je u prva dva mjeseca 2021. u prometnim nesrećama poginulo 29 osoba, što je 12 osoba ili 29,3 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a kada je poginula 41 osoba.