SANDRA PETROVIĆ JAKOVINA

'Treće mjesto pokazuje da nisam politički anonimna'

15.04.2013 u 10:42

Bionic
Reading

'Zahvaljujem svim biračima na podršci listi SDP-HNS-HSU. Posebno zahvaljujem svim biračima koji su me stavili na mjesto treće kandidatkinje SDP-a po broju glasova, iza iskusnih Tonina Picule i Biljane Borzan, i tako pokazali da politički nisam anonimna', napisala je Sandra Petrović Jakovina na svom Facebook profilu

'Kao najmlađa zastupnica u EU parlamentu iz Hrvatske svakako ću se truditi da opravdam glasove koje je dobila i lista, kao i svoje preferencijalne glasove. Trudit ću se da u odborima u kojima budem sudjelovala i teme koje budem pokrivala budu ono što ja zastupam kao socijaldemokratkinja, odnosno kao mlada osoba, a to je ono što tišti mene osobno, kao i ono što tišti mlade ljude u državi i Europi: visoka stopa nezaposlenosti mladih. Slijedi nam teška borba u sljedećih nekoliko godina dok se ne konsolidira i EU i Hrvatska i hrvatsko gospodarstvo', rekla je Sandra Petrović Jakovina, najmlađa hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu. Petrović Jakovina je prokomentirala i izrazito nizak odaziv birača te je rekla kako se treba potruditi da bi građani shvatili kako ih se itekako tiču odluke koje se donose u EU parlamentu.

'Prosječna izlaznost je i u drugim europskim zemljama izrazito niska, što pokazuje relativnu nezainteresiranost građana za teme koje pokriva EU jer građani te teme ne percipiraju kao sebi bliske. Trudit ćemo se na sljedećim izborima 2014. dokazati građanima da ih se itekako tiče o čemu se odlučuje u Europskom parlamentu', dodala je Petrović Jakovina.

'Zahvaljujem svim biračima na podršci listi SDP-HNS-HSU. Posebno zahvaljujem svim biračima koji su me stavili na mjesto treće kandidatkinje SDP-a po broju glasova, iza iskusnih Tonina Picule i Biljane Borzan, i tako pokazali da politički nisam anonimna odnosno da ljudi koje predstavljam - mladi, obrazovani i samosvjesni - ne žele biti anonimni, već žele svog predstavnika u Europskom parlamentu. Ti me glasovi posebno zadužuju da tamo budem njihova glasna predstavnica i da se zalažem za obrazovanje, zapošljavanje mladih, za otvorenu Europu u kojoj mladi mogu živjeti, obrazovati se i zaposliti, boriti se za sebe i za svoje mjesto, pritom poštujući propise, ali stalno preispitujući autoritete!', napisala je Petrović Jakovina u ponedjeljak ujutro na svom Facebook profilu.