JOSIPOVIĆ I PUSIĆ

Treba zaustaviti zloupotrebe!

13.12.2012 u 14:31

Bionic
Reading

Predsjednik države Ivo Josipović i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić smatraju da se mora uvesti red u sustav prisluškivanja nakon što je javnost potresla druga afera s izlistima telefonskih brojeva u manje od dva mjeseca

Ovoga puta na meti policijskog nadzora je bilo sedam novinara i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Predsjednik smatra da se nije radilo o prislušivanju, nego da je opet riječ aferi s izlistima brojeva kao i u slučaju kada se na meti policije našao neraspoređeni ravnatelj SOA-e Josip Buljević

'Očito se otvaraju sve dileme koje imamo u pogledu te mjere, u prvom redu je li bila zakonita i opravdana, ili je riječ o zlouporabi. Mislim da predstoji istraživanje', mišljenja je predsjednik Josipović.

Prvi čovjek države smatra da se otvorilo i načelno pitanje da li imamo propise koji će onemogućiti da se zloupotrebljavaju mjere koje moraju postojati kao takve jer inače mnoga nedjela ne bismo mogli otkriti. 'Prema tome, vidim ovu aferu kao poticaj da razmislimo o tim pitanjima', poručio je predsjednik.

Prva potpredsjednica Pusić smatra da je očito da se u tom sektoru treba uvesti red. 'Očito je da je tu bilo raznoraznog ponašanja koje je bilo autonomnije nego što bi trebalo biti za takvu službu i važno je da se tu uvrede red i neka vrsta odgovornosti i hijerarhije', poručila je Pusić.