ORUŽJE ODBAČENO U KONTEJNER

Tražio boce, pronašao pištolj i zapucao

15.08.2009 u 16:48

Bionic
Reading

Četdesetjednogodišnji muškarac pod utjecajem alkohola u petak oko 17,20 sati ispalio je hitac iz pištolja marke Beretta, kalibra 7,65 mm, u središtu Zagreba u prolazu iza Tkalčićeve ulice, izvješteno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Muškarac je pištolj pronašao u kontejneru za smeće u Medvedgradskoj ulici dok je zajedno sa 56-godišnjim prijateljem koji je također bio pod utjecajem alkohola, tražio plastične boce.

Četdesetjednogodišnjaku je izmjereno gotovo tri promila alkohola u krvi, a njegovom 56-godišnjem prijatelju 1,55 promila.

Policiji navodi da je hitac iz pištolja najvjerojatnije ispaljen u smjeru gdje nema objekata ni prolaznika pa nisu bili ugroženi ljudski životi.

Policijski su djelatnici tijekom prekršajne obrade došli do podataka o vlasniku pištolja.

Razgovarali su sa 74-godišnjim vlasnikom oružja, koji stanuje u blizini kontejnera gdje je pronađen pištolj. Policija je utvrdila njegovu prekršajnu odgovornost budući da oružje i streljivo nije čuvao sukladno zakonskim propisima, odnosno učinio ga je dostupnim svojoj 43-godišnjoj kćeri koja je taj pištolj jučer ujutro iznijela iz stana i odbacila u kontejner, gdje ga je u popodnevnim satima 41-godišnjak i pronašao.

Protiv vlasnika oružja podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja na temelju Zakona o oružju, rečeno je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Policija ističe da vlasnici oružja moraju imati osobitu odgovornost prema oružju, odnosno propisan je način na koji oružje moraju čuvati, pa ga ne smiju učiniti dostupnim ukućanima ili bilo kome izvana.