UBOJICE PREKO OGLASA

Transseksualka nasmrt izbodena zbog 200 kuna

22.01.2009 u 15:42

Bionic
Reading

Dva dana nakon pronalaska tijela transseksualke Minje Kočiš (39) u stanu u Beogradu, policija je uhitila osumnjičene za ubojstvo Ivicu Mihajlovića (30) iz Vladičinog Hana i Novicu Radisavljevića (36) iz Požarevca

BEOGRAD - Prema saznanjima Blica, jedan od osumnjičenih priznao je zločin na saslušanju u policiji, dok se drugi branio šutnjom. Utvrđeno je i da su zločin počinili 8. siječnja, a da je motiv bio pljačka. Mihajlović, koji se tereti da je žrtvu nožem ubo dva puta u prsa, iz novčanika ubijenog uzeo je 2.500 dinara (oko 200 kuna), kao i dva mobilna telefona koja je kasnije bacio.

Radisavljević se proteklih tjedana nekoliko puta javljao na oglas Minje Kočiš i s njom imao seksualne odnose. Posljednji put vidjeli su se 7. siječnja, dan prije nego što je Mihajloviću predložio da opljačkaju Minju. Mihajloviću je, navodno, rekao da Minja Kočiš 'nije jake građe' i da neće moći pružiti otpor.

'Idućeg dana došli su do Minjine kuće i Mihajlović ju je nazvao na broj iz oglasnika. Nakon kratke provjere Mihajlovića, jer je to prakticirala, Minja ga je pozvala u stan. Čim je ušao, zatražio je novac, ali nije očekivao da će mu Minja pružiti otpor. Počela je borba, pa je Mihajlović izvadio nož i Minju dva puta ubo u prsa. Pala je, a on je našao novčanik iz kojega je uzeo sav novac - 2.500 dinara. Također je uzeo i njezina dva mobilna telefona, koje je bacio', kaže sugovornik Blica iz MUP-a.

Minjino tijelo pronađeno je deset dana nakon zločina, a vještačenjem tragova operativci su identificirali osumnjičene i uhitili ih. Obojici je određen pritvor, nakon čega su privedeni istražnom sucu.

Minjin prijatelj Marko kaže da je Minja, odnosno Suzi, bila jake tjelesne građe. 'Suzi je često reagirala kao muškarac. Prvog siječnja je iz jedne diskoteke izbacila muškarca koji me je vrijeđao. Jedva su je dvojica iz osiguranja uspjela smiriti', kaže Marko.

Susjedi kažu da je prostitutka Minja bila na hormonskoj terapiji, te da je imala nekoliko operacija za promjenu spola. Imala je dugu plavu kosu, a uvijek je bila odjevena u minice i cipele na visoku petu. Bila je srdačna i druželjubiva, no susjede je nervirala glasnom glazbom i čestim kućnim zabavama.