KADA IGRAČKE OŽIVE

Toy Story 3

08.06.2010 u 16:19

Bionic
Reading

Ovaj zanimljiv naslov koji je napravljen kako bi popratio izlazak istoimenog filma mogao bi se svidjeti i nešto starijim i iskusnijim gejmerima

Više-manje nam je svima poznata činjenica da igre rađene po uzoru na film nerijetko završavaju kao totalni promašaji te nam katkad stvarno dođe da se priupitamo tko zapravo kupuje takve naslove. Dobro, nije uvijek situacija baš tako grozna i uvijek se nađe pokoja iznimka koju tada suznih očiju opjevamo u našim recenzijama.

Toy Story 3 su napravili vrijedni programeri iz Avalanche Softwarea, a u njemu ćete doživjeti pomalo tradicionalni Story mode i vrlo pametan i inovativan sistem nazvan Toy Box mode. Story mode je onakav kakav i možete očekivati od ove simpatične arkadne igre u kojoj ćete igrati u situacijama i s likovima iz filma. Likovi s kojima možete igrati jesu Woody, Buzz i Jessi, a priča će vas voditi kroz razne pustolovine koje ovom prilikom nećemo otkrivati, ali ćemo spomenuti da radnja počinje u dječjoj sobi.

Sve je to lijepo i krasno, ali Toy Box mode je ipak igrina jača strana. Taj mode bismo najbolje mogli opisati kao križanca između Sin Citya i Grand Theft Auta, ali bez nasilja i prostačenja. Moći ćete također igrati s istim protagonistima kao i u Story modeu, ali ćete se naći u ulozi šerifa u jednom malom gradu koji je načinjen isključivo iz igračaka. Toy Box mode funkcionira po principu otvorenog svijeta u kojem trčkarate uokolo ispunjavajući raznorazne misije, igrajući mini igre ili jednostavno možete kružiti uokolo kreirajući si svoj vlastiti oblik zabave.

Za svaku misiju koju uspješno završite igra će vas nagraditi određenom količinom zlatnika. Time ćete moći kupovati nove zgrade i stanovnike za svoj gradić. Zgrade se mogu oblikovati i razmještati po vlastitim željama, što će vašem mjestašcu dati osobni štih. Kretanja u igri su platformska, tako da ćete većinu vremena trčati i skakati po prašnjavim cestama i stijenama, a vozilima ćete se moći i malo provozati uokolo. Štoviše, vozila će vam omogućiti da posjetite i specijalna mjesta koja uključuju trkaće staze i skate parkove.

Uglavnom, Toy Box je upravo ono što njegovo ime implicira. Veliko i prostrano mjesto u kojem pomoću raznih igrinih alata možete stvoriti svoj vlastiti Toy Story svijet. Idite kamo želite, radite što hoćete i ne brinite se da će vas igra natjeravati da obilazite mjesta koja vi ne želite. Toy Story 3 bi se trebao pojaviti sredinom srpnja za sve važnije platforme.          

Toy Story 3 gameplay
Toy Story 3 Trailer