kaznena djela

Torcidaši u Beogradu dobili pritvor od 30 dana

05.08.2018 u 22:01

Bionic
Reading

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je u nedjelju pritvor do 30 dana za 13 nogometnih navijača splitske Torcide pod sumnjom da su u četvrtak, na benzinskoj crpki kod Beogrda, počinili kaznena djela ugrožavanje sigurnosti i teške krađe, objavili su beogradski elektronički mediji

Vijest je o pritvoru usliijedila niti nepuna 24 sata od priopćenja predsjednika prekršajnog suda u Beogradu da je 14 od 27 uhićenih navijača kažnjeno zbog prekršaja s po 15 dana zatvora.

Trinaestorica su u subotu bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje zakona o javnom redu i miru, ali su, kako je u nedjelju objavljeno u Beogradu, "zadržani zbog sumnje da su počinili kazneno djelo", ali se ne precizira za koja kaznena djela su točno osumnjičeni.

U prethodnim izvješćima iz policije i suda navedeno je da je jedan od uhićenih osumnjičen za ispisivanje grafita sa ustaškim znakovljem, ali za sada nema potvrde da je u mogućnom novom sudskom postupku riječ o tom djelu.

Glasnogovornica drugog osnovnog suda Irina Kovačević objasnila je kako je osumnjičenima sudac za prethodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bijega, prenosi agencija Tanjug.

  • +6
Torcida izvan stadiona Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić

Za 14 navijača splitskog Hajduka, koji su pred prekršajnim sucem zbog krađe iz prodavaonice na benzinskoj crpki saslušavani od petka popodne, u subotu je počelo izdražavanje kazne od po 15 dana u zatvoru padinska Skela.