BEZOBZIRNO PONAŠANJE U SKUPINI

Četrnaest navijača Hajduka dobilo 15 dana zatvora u Srbiji zbog pljačke benzinske postaje

04.08.2018 u 13:27

Bionic
Reading

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača Hajduka na 15 dana zatvora, a ostalih 13 je oslobođeno, saznaje beogradski "Blic" pozivajući se na izvore u beogradskom Prekršajnom sudu.

Pred Prekršajnim sudom u Beogradu sudilo se dvadesetsedmorici navijača splitske Torcide koje je srbijanska policija uhitila u petak i protiv njih podnijela prekršajne prijave za "drsko i beobzirno ponašanje u skupini".

Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su sudjelovali u pljački benzinske stanice "Mol" u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno, jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi". Osuđeni su već poslani na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj Skeli. Istom odlukom izrečena im je mjera protjerivanja iz Srbije na godinu dana.

Trojica su kažnjena novčano sa po 1242 kune zbog nošenja palica i baklji, a policija je identificirala i osobu koja je na benzinskoj pumpi pisala ustaške grafite, javlja Blic.

Suđenje ja počelo u petak popodne i trajalo do 22 sata, a saslušano je svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske i završen je dokazni postupak, prenijela je agencija Tanjug izjavu predsjednika Prekršajnog suda Milan Marinovića.

Jedan od okrivljeni je malodoban, pa je zbog toga izuzet iz tog skraćenog postupka.

Okrivljeni imaju pravo žalbe,ali ona ne odlaže izvršenje, pa će u slučaju da budu kažnjeni zatvorom biti izravno upućeni na izdržavanje kazne.

Navijači Torcide terete se da su, na putu u Bugarsku gdje je Hajduk u Sofiji igrao sa Slavijom, na benzinskoj crpki "Mola" u beogradskom prigradskom naselju Vrčin u četvrtak ujutro uzeli raznu robu iz prodavaonice, vrijednu oko 200.000 dinara (1680 eura) koju nisu platili, a jedan je pripadnik skupine osumnjičen za ispisivanje grafita s ustaškim znakovljem.