UOČI REFERENDUMA

Tomašić pozvala građane da glasaju protiv ulaska u EU

17.01.2012 u 12:22

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević pozvala je hrvatske građane da na predstojećem referendumu za ulazak u Europsku uniju na listićima zaokruže protiv, jer smatraju da vlade nisu građanima dovoljno objasnile što nas čeka u EU, a zamjeraju i nedostatak javne rasprave

Iako su konferenciju za novinare planirali održati u Saboru, HSP-ovci su je bili prisiljeni održati ispred zgrade na Markovu trgu jer im je rečeno da u saborskim prostorijama može govoriti samo zastupnica Ruža Tomašić, ali ne i članovi stranke koji nisu saborski zastupnici.

'Nismo euroskeptici ni eurofobi. Mi smo eurorealisti. Upozorili smo bivšu premijerku Jadranku Kosor da 9. prosinca nije vrijeme za potpisivanje pristupnog ugovora jer nije imala mišljenje hrvatskog naroda, a isto tako, sada smo upozorili premijera Zorana Milanovića da 22. siječnja nije vrijeme za referendum', kazao je glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

HSP-ovci pod vodstvom Ruže Tomašić kao najveću zamjerku ističu nedostatak javne rasprave.

'Od šest godina sve činjenice su nagurane u tri tjedna. Vlada šuma i buka informacija, a građani nisu pravilno informirani i ne znaju što će. Oni koji će glasati protiv ne znaju zašto glasaju protiv, a oni koji glasaju za ne znaju zašto podržavaju ulazak u EU. Informacije koje su izlazile van bile su banalne i pričalo se o kolinju i siru i vrhnju, a o ključnim egzistencijalnim stvarima nije bilo govora. Ne znamo ni što će se dogoditi s naših 300 tisuća nezaposlenih kad uđu u EU. U eurozoni je nestabilna situacija, a mi bi u EU trebali ući navrat nanos', istaknuo je član stranke Ivan Tepeš.

Predsjednica stranke Ruža Tomašić građane je pozvala da 22. siječnja izađu na referendum i zaokruže protiv.

'U životu se vodim prema onoj - kad si u dilemi, nemoj, a mi smo svi u dilemi. Pozivam građane da zaokruže protiv jer nemamo pojma što zaokružujemo. Neka vlada stane i da nam vremena da razmislimo i da se pripremimo za EU. Uđemo li sada, ući ćemo na EU na koljenima, a ne ponosno', zaključila je Tomašić.