IZVLAČENJE NA STOLICU

Tomašić: Nisam sjedila pod Pavelićem, nego pod Stepincem!

Bionic
Reading

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić na tribini u Domu Australsko-hrvatskog društva u gradiću Geelongu u okolici Melbournea nastupila je pod slikom Ante Pavelića. Nakon što je vijest osvanula u hrvatskim medijima, poručila je da 'dok poštuju zakone zemlje u kojoj žive i lojalni su građani, australski Hrvati imaju pravo unutar svoja četiri zida držati slike koje god žele'

'Čast mi je i zadovoljstvo bilo sudjelovati na tribini u Geelongu, iako HR mediji njezino održavanje pokušavaju staviti u negativan kontekst. Hvala Hrvatima Australije što vole svoju hrvatsku domovinu. Svjedočila sam da istim žarom vole i Australiju i poštuju njezine zakone', tvitala je Tomašić iz Australije.

'Kao gost u njihovoj kući, nikad si ne bih dala za pravo određivati čije će slike stajati na zidu australsko-hrvatskog doma u Geelongu', navela je hrvatska europarlamentarka.

'Osobno sam sjedila ispod slike blaženog Alojzija Stepinca čije ime nosi to prekrasno zdanje, a kojeg će papa Franjo uskoro proglasiti svetim', zaključila je, dodajući da bi voljela da se hrvatski mediji bave onim što je rečeno na tribini i 'ulagačkim potencijalom koji leži u našoj dijaspori umjesto ikonografijom u tuđoj kući'.

Iako se nedavno u intervjuu Večernjem listu po tko zna koji put jasno ogradila od ustaškog pokreta, nastup pod slikom poglavnika na zidu u Geelonogu nije joj se činio spornim.

Na zidu iznad čelnice HSP-a dr. Ante. Starčević poredani su Franjo Tuđman, Ante Starčević, kardinal Alojzije Stepinac i Pavelić, očito kao četvrti velikan nacionalne prošlosti, piše Slobodna Dalmacija. Nedavno se i HDZ našao na udaru kritike Europske pučke stranke zbog suradnje s Ružom Tomašić.