kandidat za gradonačelnika

Tomašević: Uvjeren sam da ulazim u drugi krug i pobjeđujem

22.04.2021 u 15:33

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević poručio je u četvrtak kako je, s obzirom na ankete, uvjeren da ulazi u drugi krug izbora i pobjeđuje, a svi koji su mu na Dan planeta Zemlje dali potpis dobili su sjemenke suncokreta, simbola "dolaska boljih vremena u Zagreb"

"Jedno su ankete, a drugo su izbori, tako da i dalje pozivam građane da 16. svibnja izađu na izbore i da nam daju glas i za Gradsku skupštinu. Bitno je imati i većinu u Gradskoj skupštini kako bi mogli ostvariti sve promjene koje smo obećali u izbornom programu", istaknuo je Tomašević.

Na Cvjetnom trgu, gdje su platforme Možemo! i Zagreb je NAŠ održale konferenciju za novinare u povodu Dana planeta Zemlje i predstavile "Zeleni plan za Zagreb", Tomašević je rekao da mu je svejedno s kim će ući u drugi krug izbora, što pokazuju i ankete.

"Nemam straha niti imam ikakve želje ili preference, jednostavno mi je svejedno", kaže Tomašević.

Odgovarajući na zahtjev obnašateljice dužnosti gradonačelnice i kandidatkinje Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Jelene Pavičić Vukičević da se ispriča zbog izjava o zapošljavanju i izmjenama ugovora upravljačke strukture Zagrebačkog holdinga, Tomašević je rekao da on i dalje inzistira na objavi menadžerskih ugovora s upravama Zagrebačkog holdinga i voditeljima podružnica te upravama gradskih poduzeća , sa svim izmjenama. 

Neka objave sistematizaciju radnih mjesta u Zagrebačkom holdingu

"Neka odmah objave i sistematizaciju radnih mjesta u Zagrebačkom holdingu, na što čekam još od 2017. godine", dodao je Tomašević. 

Uz prikupljanje potpisa danas, na Dan planeta Zemlje, građanima koji im daju potpise Možemo i Zagreb je NAŠ dijele sjemenke suncokreta, čime žele simbolično poručiti da dolaze bolja vremena. "Dolazi zeleniji Zagreb, dolazi bolja budućnost u Zagreb", poručio je Tomašević.  

Ustvrdio je da su Možemo!, Zagreb je NAŠ i njihovi koalicijski partneri ORaH i Nova ljevica jedina prava zelena politička opcija na lokalnim izborima. 

"Za razliku od drugih, koji kao papagaji sada ponavljaju fraze o obnovljivim izvorima energije, gospodarenju otpadom i očuvanju zelenih površina, mi o temama konzistentno govorimo već više od desetljeća, a one su sada konačno došle na svoje", kaže Tomašević. 

"Zeleni plan za Zagreb" objavljen je na njihovim web stranicama, a obuhvaća teme održivog gospodarenja otpadom, energetske tranzicije, unaprjeđenja vodoopskrbe i odvodnje, lokalnog uzgoja hrane, sprječavanja onečišćenja i zagađenja zraka te obrazovanja za zaštitu okoliša i održivi razvoj.