odgođena reakcija

Tomašević o odronu na Jakuševcu: 'Nismo se očitovali jer nije bilo ugroze za zdravlje'

16.11.2023 u 13:27

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je komentirao djelomično urušavanje na zapadnom dijelu odlagališta otpada Prudinec/Jakuševec te je s javnosti podijelio i nove informacije o odronu

'Čim se odron dogodio nadležne su službe Zagrebačkog Holdinga obavijestile inspektorat. Provjerene su sve moguće mjerne postaje i nikakvih povećanih vrijednosti nije bilo, nije bilo nikakve ugroze za građane i zato nismo odmah obavijestili o događaju', istaknuo je Tomašević, nakon što je vijesti o urušavanju dijela Jakuševca koje se dogodilo u subotu tek jučer izašla u javnost, piše Večernji. Dodao je i kako su bez štete prošli i strojevi te kako se radilo o plohi koja se već duže vrijeme ne koristi.

Podsjetimo, golemo klizište promjera nekoliko desetaka metara u subotu se otvorilo na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec Prudinec, a da se nešto čudno događa primijetili su stanovnici novozagrebačkih kvartova jer se susjedstvom počeo širiti nesnosan smrad.

  • +21
Odron dijela odlagališta otpada Jakuševac Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Situaciju je jučer prokomentirala i gradska uprava pri čemu su istaknuli kako se odlagalište gradi prema projektnoj dokumentaciji i ishođenoj građevinskoj dozvoli u skladu sa Zakonom o gradnji i ostalim propisima koji uređuju područje građenja.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Dodali su i kako je u tu svrhu Zagrebački holding za poslove izgradnje odlagališta angažirao izvođača radova koji obavlja izgradnju sukladno projektnoj dokumentaciji i pravilima struke, stručni nadzor koji nadzire izgradnju sukladno građevinskoj dozvoli i propisima koji uređuju građenje, projektanta i projektantski nadzor koji nadzire da se izgradnja odvija sukladno projektnoj dokumentaciji.