trganje brisača i retrovizora

Tomašević o navodnom incidentu pročelnika Pavune: To mi je prvi glas

10.10.2023 u 11:38

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet u URIHO-u su nakon potpisivanja kolektivnog ugovora održali redovitu konferenciju za medije

Sanja Major, ravnateljica URIHO-a, kazala je da je kolektivni ugovor promijenjen nakon 20 godina i da URIHO trenutno prolazi kroz transformaciju te da će petstotinjak radnika biti zadovoljno potpisanim. Tomašević je rekao da je ispravljena velika nepravda te da je 500 radnika, od kojih 300 s invaliditetom, konačno dobilo veće plaće.

'Materijalna prava nisu mijenjana 20 godina, bila je neka mala korekcija 2007. godine, i ovime smo to ispravili', kazao je Tomašević. Odgovarajući na novinarska pitanja oko selidbe radionice Škole primijenjene umjetnosti i dizajn (ŠPUD) u Kineski paviljon na Velesajmu, Tomašević je kazao da je želja roditelja bila da radionica bude blizu škole.

'Djeca su iz svoje škole, koja se obnavlja nakon potresa, preseljena u školu na Kajzericu i želja roditelja bila je da radionice budu blizu škole. Radionice će biti tek nakon što se prostor adaptira', kazao je Tomašević, dodavši da se ništa ne radi na silu i bez dijaloga te da za sve to ima nekoliko mjeseci.

Upitan o navodnom incidentu u kojem je, prije koji tjedan, sudjelovao Andro Pavuna, pročelnik Ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost, a koji je prema novinarskim informacijama potrgao brisače i retrovizore na jednom automobilu, Tomašević je kazao da mu je to prvi glas i da ne može komentirati nešto o čemu ne zna ništa.

'Ajmo vidjeti je li se i što dogodilo. Ovo mi je prva informacija', kazao je Tomašević, dodavši da ne može odgovarati na hipotetska pitanja. Upitan o reklamama na autobusima i tramvajima, Tomašević je rekao da to ide svojim tijekom i da će sve biti skinute do kraja godine, ali da je tvrtka koja ih je postavljala tužila grad, kao što je i najavila.

Pavuna: Nisam oštetio vozilo, samo sam mu dignuo brisače

Iz grada su naknadno poslali priopćenje vezano za navodni incident u kojem je sudjelovao pročelnik Andro Pavuna.

'Danas se na novinarskoj konferenciji pojavila optužba da je pročelnik Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost Andro Pavuna prije nekoliko tjedana oštetio nepropisno parkirani automobil gradskog zaposlenika na parkingu od Gradskog ureda za mjesnu samoupravu na način da je potrgao prednje i stražnje brisače te retrovizore. Pročelnik Pavuna je danas oštro demantirao da je oštetio nečije vozilo:

“Dana 6. rujna sam na ograđenom parkingu Gradskog ureda za mjesnu samoupravu koji vodim kao pročelnik uočio automobil koji je bio parkiran ne samo na nepropisnom mjestu nego na način koji je potpuno blokirao prolaz pješaka koji su se jedino mogli provlačiti pored desne strane automobila kako bi izašli na ulicu. Kao upozorenje da to vozač više ne radi na automobilu sam dignuo brisače u uspravan položaj kao što to inače rade građani te kako je i sam novinar koji je izrekao ove optužbe na novinskoj konferenciji sugerirao da je uobičajeno ponašanje. Nisam oštetio nijedan retrovizor i nijedan brisač, a da bi mogao imati dokaz za vozača kako je nepropisno parkirao fotografirao sam vozilo i tu fotografiju prilažem (fotografiju možete vidjeti u nastavku članka ispod okvira). Na njoj se jasno vidi da niti brisači niti retrovizori nisu potrgani u tom trenutku, a da se s parkinga zbog rampe moglo izaći jedino s desne strane vozila. Kasnije sam saznao od vozača da tvrdi da mu je netko potpuno oštetio desni retrovizor o čemu nemam nikakvih saznanja iako treba reći da mi je vozač isto tako potvrdio da je taj retrovizor već bio oštećen i učvršćen ljepljivom trakom što se isto vidi iz priložene fotografije.”

Provjerili smo s gradskim zaposlenikom o čijem vozilu je riječ, i on je potvrdio da su navodi pročelnika Pavune istiniti.', piše u priopćenju Grada Zagreba.