objasnio zašto idu sami

[FOTO/VIDEO] Tomašević: Dobar dio naših birača ostao bi doma da smo išli u veliku predizbornu koaliciju sa SDP-om i drugima

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 24.12.2020 11:02
  • Objavljeno 24.12.2020 u 09:39
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Dan nakon što je propao dogovor oporbe oko lokalnih izbora u Zagrebu oglasio se i Tomislav Tomašević iz Možemo!

'Želim naglasiti da smo ušli u lokalnu politiku jer nismo među postojećim opcijama vidjeli pravu opciju koja bi se usprotivila Bandiću. Mi imamo cilj maknuti Bandića s mjesta gradonačelnika, omogućiti stvaranje većine koja će biti za progresivne promjene, a to vodi trećem cilju - da se promijeni način upravljanja u Gradu Zagrebu. Odluka koju smo donijeli je racionalna i smatramo da je najbolji način da se ostvare naši ciljevi', kazao je Tomašević.

Podsjetio je da su iz SDP-a rekli da će ga podržati, no nakon konzultacija odlučili su da je najbolje da ne idu u veliku predizbornu koaliciju koja uključuje i SDP.

'To je više fer prema biračima jer mogu izraziti svoje preferencije bez predizbornih pregovora koji bi odredili koliko će koja stranka dobiti mjesta u Skupštini. Naša procjena je bila da najviše novih birača možemo izvući ako ne idemo u koaliciju sa starim političkim akterima, a to je pokazala i anketa. U anketi se potvrdilo i da bi dobar dio naših birača ostao doma u slučaju velike predizborne koalicije. Svaki peti birač Možemo! i Zagreb je naš! ne bi podržao veliku predizbornu koaliciju i to je jedan od razloga zašto smo donijeli ovakvu odluku. To ne možemo podržati. Mislimo da je racionalno da se ide u dva bloka', dodao je.

Spremni su, kaže, na suradnju s oporbom i prije i nakon izbora. 'Tko god uđe u drugi krug protiv Bandića, mi ćemo ga podržati', kazao je.

Pozvao je i dalje oporbu na suradnju u Skupštini do lokalnih izbora.

Video: Jurica Galoić/Pixsell

Na pitanje je li glavni problem činjenica da bi im birači zamjerili koaliciju sa SDP-om, Tomašević je rekao da je njima prvenstveno cilj što više birača izvući na birališta, a da su njihova istraživanja pokazala da to u jednom velikom bloku neće biti moguće, odnosno da birači imaju više kandidata koji će ih privući na glasanje.

'Ne mislim voditi nikakvu neprijateljsku kampanju protiv oporbe. Ne mislim se baviti ni negativnom kampanjom prema HDZ-u i Bandiću. Mislim voditi pozitivnu kampanju i pokazati što mislimo napraviti u četiri godine', rekao je.

  • +3

Tomislav Tomašević o izlasku na lokalne izbore

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

SDP je, kazao je, prihvatljiv partner nakon izbora. 'Ne vidim alternativu postizbornoj suradnji', kazao je Tomašević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!