'bandić nije gotov'

Mrak Taritaš: Anketu za izbore smo naručili kako bismo donijeli zrele odluke

22.12.2020 u 12:00

Bionic
Reading

Zastupnica u Skupštini Grada Zagreba i čelnica Glasa Anka Mrak-Taritaš za N1 progovorila je o lokalnim izborima u Zagrebu i anketi koje su stranke ljevice naručile, a tiču se lokalnih izbora u svibnju 2021.

Na početku je pojasnila koji su razlozi naručivanja ankete.

"Mi smo odlučili ići s anketom iz jednostavnog razloga što je zadnja anketa koju smo imali izbori 2017. godine. Da bi mogli donijeti zrele i odgovorne odluke, morate naručiti anketu i ona mora biti osnov za razgovor i dogovor. To smo učinili. Neki rezultati su očekivani, ono što već vidimo već zadnjih pola godine ili godinu dana, a to je da je potpora gradonačelniku sve manja i manja. To se vidjelo i u ovoj anketi", kaže Mrak-Taritaš za N1.

"Pred četiri godine su bili neki drugi rezultati. Zgodno je uspoređivati što se dogodilo u te četiri godine i tad smo naručivali neke ankete. Ovu anketu sad moramo dobro izanalizirati, dobro vidjeti i osnov za daljni razgovor", dodaje.

Mrak-Taritaš smatra kako se Bandića ne smije ni precijeniti ni podcijeniti. 

"Milan Bandić nije nikad gotov. Morate prvo skočiti, a onda reći hop. Dakle nikad njega ne treba ni precijeniti, ali ne treba ga ni podcijeniti. To znači - treba napraviti dobru kampanju, treba napraviti jasnu kampanju, treba vidjeti ono što građani očekuju i slušaju. Ne baviti se gospodinom Bandićem. Njime će se baviti netko drugi, on se neće promijeniti, on je takav kakav je, ali neki drugačiji Grad Zagreb, neki drugačiji način upravljanja", kazala je. 

Ističe kako je Tomislav Tomašević najizgledniji kandidat za gradonačelnika u ovom trenutku i kako ona nema nikakav problem da svi zajedno stanu iza njega, ali kako treba donijeti zrele i jasne odluke. 

"Vama se u veljači može pojaviti neki zanimljiv kandidat. Ovo je prva anketa. Ovu anketu treba raditi i negdje u siječnju/veljači. Treba ponuditi građanima Grada Zagreba neku opciju. Treba im ponuditi novi način upravljanja gradom", rekla je Mrak-Taritaš. 

U nekoliko su navrata stranke ljevice sjele za stol, tvrdi, i dogovorili su se da će naručiti anketu. 

"Ja očekujem da negdje kroz dva tri tjedna bude govor. Ja tu nastojim biti razumna i racionalna. Treba vidjeti koji su modeli i ocjenjivati koji su plus i minus. Vi morate računati da dobro odradite izbore i da imate i gradonačelnika i većinu u Gradskoj skupštini", ističe. 

Krajnji rok za dogovor je, očekuje Mrak-Taritaš, 10. siječnja i poručuje kako će se sigurno nešto dogovoriti.