AGROKOR MEĐU PRIORITETIMA

Tolušić o novim mailovima: Nisam ja detektiv

25.05.2018 u 14:16

Bionic
Reading

Novoizabrani ministar gospodarstva Darko Horvat i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić nakon glasovanja u Saboru komentirali su nove mailove, ali i otkrili koji su im plavi za Agrokor

Svoje prioritete, na upit novinara, otkrio je novi potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić.

'Ja sam i dalje ministar poljoprivrede, ali sada kao potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo koordiniram i gospodarske resore u Vladi. Osim Agrokora u fokusu, mislim da je srednjeročno i dugoročno puno važnije voditi brigu o programu reformi koje trebamo posložiti i provesti da Vlada još bolje i uspješnije funkcionira te da ispunimo sve uvjete koje Bruxelles traži od nas, a što može donijeti bolji i kvalitetniji život građanima', poručio je Tolušić.

Planira i sastanak s dobavljačima Agrokora. 'Agrokor ima svog povjerenika koji upravlja procesima, zajedno s vjerovničkim vijećem i oni su ti koji trebaju odraditi veliki dio posla, a mi smo dali pravni okvir da se nagodba sklopi. Donijeli smo zakon koji je spasio ne samo Agrokor nego hrvatsku ekonomiju i očekujem da će nagodba biti sklopljena u predviđenom zakonskom roku', kazao je.

Komentirao je i nove mailove. 'Mislim da nikakvi mailovi nemaju veze s onim što radi izvanredni povjerenik i vjerovničko vijeće. Nisam detektiv i ne želim se uopće baviti time, mislim da imam puno važnijeg posla', rekao je novi potpredsjednik Vlade.

Danas, dodao je, ne bi imali Agrokor, Konzum, Belje, Vupik, Agrolagunu da Vlada nije donijela zakon. 'Imali bismo zatvorene tvornice, trgovine, stotine tisuća ljudi na burzi i vjerojatno gospodarski kolaps države. Sada imamo odlično posloženu priču u smislu da tvornice i trgovine rade, vjerovnici dogovorom nalaze kompromis kako da iz svega izađu najmanje moguće oštećeni i čini mi se da je to dobar smjer', rekao je Tolušić.

Na pitanje o vjerovnicima koji ne žele potpisati nagodbu, Tolušić je kazao da ima vremena za sklapanje nagodbe i da na tome rade izvanredni povjereni i vjerovničko vijeće.

  • +9
Sabor izglasao povjerenje novom potpredsjedniku Vlade Tolušiću i ministru Horvatu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Novi ministar gospodarstva Darko Horvat od kolega je pak dobio i malu figuricu anđela čuvara. 'Ponijet ću ga sa sobom u Ministarstvo, a ja svaki svoj govor završavam riječima "neka nas sve čuva dragi Bog, neka nam da zdravlja, a sve ostalo je na nama"', rekao je Horvat.

Komentirao je i Agrokor. 'Uz punu podršku koju potpredsjednik Tolušić i ja si međusobno dajemo, mislim da ćemo dobro surađivati. Mogu samo ponoviti sve što je Tolušić rekao o Agrokoru, a cijelu ćemo situaciju koordinirati i radit ćemo zajedno na Agrokoru, i u sljedećih 14 dana intenzivno ćemo se uključiti u priču o Agrokoru. Fabris Peruško i Irena Weber imaju moju punu podršku i želja svih nas je da priča o Agrokoru završi do 10. srpnja. Što se novih mailova tiče po kojima su određeni dobavljači u povlaštenom položaju, u ovom trenutku to ne bih komentirao, to treba pitati Peruška i Weber. Nisam te mailove do sada vidio i ne mogu komentirati je li to pokušaj rušenja nagodbe', rekao je Horvat.