ODLAZI UPRAVA HRVATSKIH ŠUMA

Tolušić ne da milijunske bonuse, šef Šuma: Vidimo se na sudu!

17.11.2016 u 12:06

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić održao je u srijedu sastanak s Upravom Hrvatskih šuma, predsjednikom Ivanom Pavelićem i članovima Marijom Vekić i Ivanom Ištokom. Potpisali su sporazumni raskid radnog odnosa. Tolušić tvrdi kako im neće isplatiti ni otpremnine ni bonuse, a Pavelić da na otpremnine ni nemaju pravo, ali da će na bonusima inzistirati. Zbog neisplate bonusa za razdoblje od 2012. do 2015., Pavelić je podigao tužbu. Slučaj je na sudu

'Odlukom Vlade RH od 3. studenoga ministar Tolušić imenovan je jedinim predstavnikom države u Skupštini Hrvatskih šuma. S obzirom na afere vezane uz poslovanje Hrvatskih šuma o kojima su proteklih mjeseci izvješćivali hrvatski mediji, poziv ministra Upravi društva da ga izravno izvijeste o poslovanju i aktualnim zbivanjima potpuno je očekivan.

Tom je prigodom postignut dogovor temeljem kojega je donesena i odluka o sporazumnom prestanku radnog odnosa svih sadašnjih članova Uprave. Po ugovoru predsjednik Uprave Ivan Pavelić i članovi Marija Vekić i Ivan Ištok imaju pravo na otkazni rok od tri mjeseca, odnosno do izbora nove Uprave.

Uz dogovor o sporazumnom raskidu ugovora o radu ministar Tolušić izvijestio je sva tri člana Uprave kako nema namjeru isplatiti ni otpremnine ni višemilijunske bonuse', navodi se u priopćenju.

Riječ je o bonusu za protekle četiri godine koji se kreće za sve članove Uprave oko 7,6 milijuna kuna. S obzirom na to da ga Tolušić ne planira isplatiti, vjerojatno je da će sve završiti na sudu

'Potpisali smo sporazumni raskid radnog odnosa s 15. veljače 2017. i tim smo sporazumom riješili kako ćemo do tada funkcionirati i donositi odluke', rekao nam je Ivan Pavelić. Kaže kako sporazumom nije riješeno pitanje otpremnina zato što na otpremnine, kaže, niti nemaju pravo.

No situacija oko milijunskih bonusa koji dosad nisu isplaćeni te pravo na eventualan bonus za 2016. (koji ovisi o ostvarenoj dobiti Hrvatskih šuma), sasvim je drugačija.

'Pitanje bonusa nije riješeno ovim sporazumom. To je ostalo neriješeno, a zbog neisplate bonusa za razdoblje od imenovanja do kraja 2015., taj je slučaj već na sudu. Ako pravo na bonus ostvarimo i u ovoj godini, u slučaju neisplate opet ću ići na sud', rekao nam je Pavelić.