AMERIKANCI U ŠOKU

Toksična rupa u Louisiani se širi

04.03.2013 u 12:13

Bionic
Reading

Rupa se širi močvarom na jugozapadu države, a pritom doslovno guta sve drveće koje joj se nađe na putu te izbacuje toksične pare

Nakon prošlotjednog slučaja na Floridi kada se rupa 'otvorila' usred kuće i progutala čovjeka, stanovnici SAD-a, točnije Louisiane, zabrinuti su zbog naglog širenja goleme rupe koja je prošlog ljeta nastala zbog probijanja plina na površinu u gradu Assumption Parish. Rupa se, piše Forbes, širi močvarom na jugozapadu države, a pritom doslovno guta sve drveće koje joj se nađe na putu te izbacuje toksične pare.

'Rupa je donijela manje potrese, metan, benzen i sumporovodik. Dosad je evakuirano 150 obitelji, a ova zajednica prošla je put kroz pakao i natrag i još uvijek živi u noćnoj mori. Nitko od odgovornih nije reagirao ni došao posjetiti ugroženo područje. Potpuno ste okrenuli leđa ovoj zajednici', napisao je guverneru Louisiane ogorčeni profesor s tamošnjeg sveučilišta Robert Mann koji od vlastodržaca zahtijeva da se konačno pokrenu i pomognu lokalnom stanovništvu.