SASLUŠAN U SELSKOJ

Todorić ispitan, Sloković priznala: Novca nemamo, a i s nekretninama imamo problem

14.11.2018 u 15:50

Bionic
Reading

Nakon trosatnog ispitivanja bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izveden je oko 15 sati iz tužiteljstvu na zagrebačkoj Selskoj cesti i vraćen u zatvor u Remetincu

Po riječima njegovih odvjetnika Todorić je iznio obranu, ali nije odgovarao na pitanja tužitelja iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva.

Todorić je na ispitivanje doveden oko podneva, a njegova odvjetnica Jadranka Sloković ranije je najavila da će iznijeti obranu "u jednom i drugom postupku".

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužiteljstvu, ali je sve sumnje u svoju krivnju odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona.

  • +4
Odvjetnici Ivice Todorića dolaze na saslušanje Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

I dok su Todorića ispitivali u tužiteljstvu izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljalo je, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove obrane na odluku o istražnom zatvoru u koji je smješten prošlog tjedna nakon izručenja iz Engleske. Odluka izvanraspravnog vijeća bit će objavljena u četvrtak prijepodne.

Pravosudna policija dovodi Ivicu Todorića na ispitivanje Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Sukus njegove obrane je davanje jednog konteksta i pokušaja objašnjenja situacije vezane uz sustav rada Agrokora i demantiranje navoda optužbe, a to se može znati tek kad se sagleda poslovanje Agrokora u cijelosti, a ne izvođenje iz konteksta pojedinih dijelova', rekao je odvjetnik Čedo Prodanović.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović dali izjave nakon ispitivanja Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Odvjetnica Jadranka Sloković dodal je kako će vidjeti kako dalje, jer onda se postavlja pitanje jamčevine i visine jamčevine.

'Novca nemamo, možemo u nekretninama, s njima imamo određene probleme, mogli ste vidjeti u ranijim predmetima kako ide s nekretninama', rekla je Sloković.