IMOVINSKE KARTICE

Tko su najbogatiji članovi Vlade?

12.11.2016 u 23:18

Bionic
Reading

Članovi vlade premijera Andreja Plenkovića imaju rok do 19. studenoga za predaju imovinskih kartica Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Neki od njih to su već učinili pa se tako za sada može vidjeti imovinsko stanje 16 članova Vlade

Samo u štednji zajedno imaju gotovo osam milijuna kuna, a uz to desetke stanova, kuća, vikendica, zemljišta, oranica i garaža, javlja RTL Danas. Četvero ministara imaju toliko toga da još nisu predali popis svoje imovine.

Tko su najbogatiji članovi Vlade?

Premijer Andrej Plenkovićuz stan ima štednju od 130 tisuća eura. Potpredsjednik Vlade Damir Krstičevićrekorder je u štednji, s čak 385 tisuća eura, a uz to ima dva stana u Zagrebu te vikendicu u Žaboriću. Potpredsjednica Martina Dalić uz značajnu štednju suvlasnica je više od dva milijuna kuna vrijednog stana. U Petrčanima ima zemljište, a suprug i kuću vrijednu tri i pol milijuna kuna. Uz to suprug, član Uprave Ine, ima mjesečnu plaću od 41.500 kuna neto.

I ministar financija Zdravko Marić zna sa svojim financijama. Dva stana u Zagrebu, štednja u tri valute, a prijavio je i Rolex od 50 tisuća kuna. Najskuplju nekretninu ima baš ministar graditeljstva Lovro Kuščević - njegova kuća u Nerežišćima na Braču vrijedi šest milijuna kuna! 

Najsiromašniji je izgleda Mostov potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić. On, barem na svoje ime, nema nijednu nekretninu. Ima nešto štednje, Škodu iz 2012., a supruga mu mjesečno u trgovini radi za pet tisuća kuna. Zanimljivo je to da ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić nema osobni automobil, a onaj najskuplji vozi ministar financija - Audi A6 vrijedan 350 tisuća kuna.