BANDIĆ O GRADSKIM PROBLEMIMA

'Tko ne želi parking zone, neka se javi'

25.10.2010 u 13:14

Bionic
Reading

Tko će smjeti parkirati u prvoj zoni i dalje nije jasno. Gradonačelnik Milan Bandić dao je do znanja da je u toj zoni malo mjesta te će povlaštene karte davati 'na slamku'

Zamoljen da komentira poskupljenje povlaštenih karata za parkiranje za službene automobile, Bandić je pojasnio da se koplja lome uglavnom oko prve parkirne zone jer je u njoj tek 1.500 do dvije tisuće parkirnih mjesta. Nakon što su u Zagrebparkingu otkrivene nelegalnosti prilikom prodaje povlaštenih karata, pravila su se znatno postrožila.

'To je u prvoj zoni viša matematika. Više se nijedna besplatna karta neće podijeliti djelatnicima u državnim i gradskim institucijama, strankama, ali ni medijima', rekao je gradonačelnik.

Kaže da parkirne zone nikada nisu širene bez suglasnosti mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti: 'Ako više ne žele parkirne zone, neka se jave. Mi ne uvodimo harač, već olakšavamo život onima koji žive u tim ulicama.'

Izdavanje povlaštenih parkirnih karata više neće biti pod ingerencijom Zagrebparkinga kako ne bi opet bilo 'manifetluka'. 'S obzirom na to što se tamo događalo, formirat će se tim ljudi, iz gradske Skupštine, Grada, Zagrebačkog holdinga i nezavisni, koji će biti za to zadužen', pojasnio je Bandić.

'Liberalizacija taksi tržišta je neizbježna'

Sapunica oko ovog pitanja se i dalje nastavlja. Zagrebački taksisti i dalje nastavljaju tražiti svoje uvijete. Dogovora i dalje nema. Bandić je ustrajan u tome da se pronađe kompromis. No ustrajan je i u tome da novi taksi koncesionari počnu voziti zagrebačkim ulicama. 'Imat ćemo kvalitetniji i jeftiniji taksi prijevoz. Teško je do toga doći, ali tako će biti. Konkurencija je zdrava. U Zagrebu ima prostora za sve one koji žele doći i dobro i pošteno raditi', rekao je u ponedjeljak gradonačelnik.

Lopovluk na Jakuševcu

Bandić je negirao medijske napise o tome da se popularno sajmište Jakuševac, poznatije kako Hrelić, ukida ili seli na novu adresu. No, progovorio je o sajmu automobila. Naime, Stjepan Obad, direktor Sajma automobila od 2005, kada je istekao ugovor s Gradom kao vlasnikom zemljišta, nelegalno koristi taj prostor. Usto, svoj je sajam proširio te zauzima kvadrate koji u prethodnom ugovoru uopće nisu bili spomenuti. Taj je slučaj završio na sudu, no Bandić uvjerava da se Jakuševac neće ukinuti. 'To se neće dogoditi', rekao je.