cure sms-ovi

Tko je 'Klokan' iz poruka Josipe Rimac i Milijana Vase Brkića?

06.02.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Posljednje poruke koje je objavio Jutarnji list iz mobitela Josipe Rimac sugeriraju da Ivan Turudić i ona nisu samo razgovarali o konkretnim sudskim predmetima, već joj je Turudić kao šef Županijskog suda dao informaciju da neće biti privedena, a ona je zauzvrat aktivno lobirala da on dobije drugi mandat na tom sudu 2015. godine

Rimac se, kako se vidi u porukama, požalila tadašnjem glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Vasi Brkiću da je dobila informaciju o istrazi pokrenutoj protiv nje, ali da ju je Turudić umirio da neće biti privedena. 'Turudić, kad je bio kod mene, kaže možeš biti mirna - nema privođenja', napisala je Brkiću Josipa Rimac, a on joj na uzvraća s OK i naziva je anđelom.

Objavljene su i poruke iz iste godine, kada Brkić šalje link Rimac na članak, koji je objavio tportal, da su ona i Turudić bili na kavi, a Rimac mu piše da je to vidjela i požalila mu se da joj ne daju mira. Brkić joj potom piše da se ubuduće s Turudićem nalazi diskretnije i ne na javnom mjestu.

Brkić tu spominje i nekoga koga naziva 'Klokan' i kaže da mu je sinoć govorio o tome, kao da je nešto slutio. Kako piše 24 sata, prilično je jasno tko je 'Klokan'. Milijan Brkić tako zove brata Jozu Brkića, a ovaj njega zove 'Čupko'. Jozo je godinama sa suprugom živio u Australiji.

Modus operandi Joze Brkića već se nekoliko puta spominjao u medijima - osnovao je preko 40 tvrtki kojima je zakupljivao gradske i državne lokale, a kad bi posao krenuo, onda bi ih prodao. Na ogradi jednog takvog lokala u centru Zagreba oslikan je upravo - klokan.

Josipa Rimac i Ivan Turudić Izvor: tportal.hr / Autor: Čitateljica tportala