NOVE PORUKE

Josipa Rimac Milijanu Brkiću: 'Turudić je rekao da mogu biti mirna, nema privođenja'

05.02.2024 u 19:02

Bionic
Reading

Dok je premijer Andrej Plenković na poslijepodnevnoj konferenciji za medije objašnjavao kako prema onome što je dosad poznato nema ništa sporno u odnosu Ivana Turudića i Josipe Pleslić, bivše Rimac, Jutarnji list objavio je nove poruke koje bacaju tamnu sjenu na kandidata za glavnog državnog odvjetnika

Naime, Jutarnji list objavio je poruke iz kolovoza 2015., u kojima se Rimac obraća stranačkom kolegi Milijanu Brkiću, tadašnjem zamjeniku predsjednika HDZ-a.

“Turudić kad je bio kod mene, kaže možeš biti mirna nema privođenja”, napisala je Rimac, tad predsjednica izborne kampanje HDZ-a, Brkiću.

Rimac se u prepisci žalila zamjeniku šefa HDZ-a da je tih dana dobila uznemirujuće informacije o razvoju istrage protiv nje, no i da ju je Turudić umirio da neće biti privedena. Brkiću još piše da je po njenome situacija okej, ali da drži oči otvorene. Brkić joj na to uzvraća s “okej” i naziva je anđelom.

I dok je Turudić nju opskrbljivao informacijama o istrazi pokrenutoj 2014. protiv nje, Rimac zauzvrat 2015. vrlo aktivno lobira da Turudić dobije drugi mandat na čelu Županijskog suda u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Josipa Rimac i Ivan Turudić Izvor: tportal.hr / Autor: Čitateljica tportala

Na tom natječaju za predsjednika Županijskog suda natjecalo se još dvoje sudaca, Jasna Smiljanić i Oliver Mittermayer.