MUZEJ INFORMATIKE

Tjedan jabuka u Peak&Pokeu za male bolesnike

07.12.2010 u 11:21

Bionic
Reading

Muzej informatike Peek&Poke u Rijeci i ovoga je prosinca organizirao Tjedan jabuka, humanitarnu akciju za najmlađe pacijente

Do 12. prosinca ulaz u omiljeni riječki muzej naplaćivat će se isključivo u jabukama, koje će nakon završetka akcije biti isporučene Dječjoj bolnici Kantrida.

'Iako i sami jedva krpamo kraj s krajem, odlučili smo u mjesecu darivanja pokrenuti humanitarnu akciju u kojoj ćemo, glumeći i hineći da smo u najmanju ruku Smithsonian, kunsku valutu zamijeniti jabučnom, i to u protuvrijednosti od četiri ili više kilograma jabuka', rekao nam je voditelj Peek&Pokea Svetozar Nilović.

Hvalevrijedna akcija ide već treću godinu zaredom, a dečki iz Peak&Pokea, u nedostatku vlastitih financijskih sredstava, pozivaju sve građane Rijeke, Hrvatske i šire da se uključe u akciju i ovoga tjedna posjete Muzej starih računala u Ulici Ivana Grohovca 2 s vrećicom sočnih i zdravih jabuka, da bi omogućili mališanima 'finiji' boravak u bolnici.

Također, pozivaju sve tvrtke koje se bave 'jabučnim' i 'nejabučnim' aktivnostima da se priključe akciji i doniraju prigodne darove za male bolesnike.