krik za slobodu

Tisuće u Zagrebu prosvjedovale protiv mjera, stožera i cijepljenja

24.07.2021 u 21:02

Bionic
Reading

U Zagrebu je održan prosvjed pod nazivom ''Krik za slobodu''. Protiv mjera, odluka Vlade i stožera te cijepljenja - od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića hodalo je više tisuća ljudi.

Prosvjednici su u Zagrebu danas hodali bez maski i razmaka, a svoje poruke iznijeli su i na transparentima. Prosvjed je nadgledala policija, nisu zabilježena nikakva postupanja, javlja Dnevnik.hr.

'Ne obaveznom cijepljenju', pisalo je na transparentima.

Na Trgu bana Jelačića održan je i program te je bilo nekoliko govornika.

'Ovdje ima ljevičara, desničara, onih koji misle da virus postoji ili ne postoji, ljudi različitih religijskih uvjerenja. Svi ste dobrodošli jer ste shvatili jednu stvar, a koji ovi s visokim IQ-om ne mogu shvatiti, je da nas jedino mogu pobijediti tako da nas razjedine. A to nisu uspjeli', rekao je jedan od govornika.

Kazao da imaju tri bitne stavke kojima nam misle ograničiti slobodu.

'To je maska, cijepljenje i covid potvrda. Ja bih volio jednim argumentom srušiti sve tri. Imam izjavu ovjerenu od javnog bilježnika da svatko tko potpiše materijalnu i nematerijalnu odgovornost za moje zdravlje ima pravo staviti mi 17 maski, cijepiti me 25 puta i tražiti 142 potvrde”, poručio je govornik na prosvjedu Krik za slobodu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ