UBOJSTVO ANTIFAŠISTA

Tisuće Grka prosvjeduju protiv fašista

Bionic
Reading

Federacija radnika javnog sektora u Grčkoj (ADEDY), Konfederacija grčkih radnika (GSEE) te neke političke partije na atenskom trgu Sintagma, ispred zgrade vlade, održali su prosvjede protiv neonacizma

Na trg je izašlo nekoliko tisuća ljudi, a pridružili su im se i neki umjetnici, javlja Anadolu Agency. Događaj je prošao uz pojačane mjere sigurnosti. Prosvjednici su uzvikivali slogane 'Slomite fašizam', 'Ne fašizmu' te 'Zatvorite sva predstavništva stranke Zlatna zora'.

Jedna grupa prosvjednika pokušala je ući u prostorije Zlatne zore (Hrisi Avgi), no spriječila ih je policija. Stakla na pojedinim trgovina razbijena su, a prosvjednici su palili i kontejnere. Policija je privela nekoliko prosvjednika. Do prosvjeda protiv fašizma i rasizma i protiv radikalne stranke Zlatna zora došlo je nakon što je jedan član spomenute stranke usmrtio poznatog grčkog repera Pavlosa Fissasa zabivši mu bodež u srce. Osam direktora policijskih stanica otpušteno je s položaja nakon što su izjavili da je ubojica povezan sa strankom Zlatna zora.