RUKA NA SRCU, MISLI U BANCI

Thompson za nastup u Škabrnji tražio 25.000 eura

22.07.2009 u 22:38

Bionic
Reading

Općina Škabrnja odustala je od organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona za Veliku Gospu 15. kolovoza jer je kontroverzni pjevač za nastup od te financijski skromne općine tražio da mu dva i pol mjeseca prije nastupa na račun uplati honorar u punom iznosu od 25.000 eura!

- Kada sam pitao njegova menadžera što će mi on dati ako Thompson ne dođe na koncert, ako padne kiša ili ako slučajno slomi nogu. Odgovor nisam dobio, samo je zašutio - kazao je za Jutarnji list načelnik Općine Škabrnja Luka Škara.

Od 6 do 15.000 eura

Prema sjećanju Thompsonova estradnog menadžera Ivice Bubala,cijena nastupa tijekom njihove suradnje 2002. za obične gaže na kojimabi pjevao pred tisuću do tisuću i pol posjetitelja bila je oko 6-7000eura. 'Ako bi ga se zvalo da dođe pjevati, a to mjesto nijeimalo novca da ga plati, onda bismo se dogovorili da nam osigurajumjesto za nastup, a sve zarada od koncerta išla je nama', prisjetio seBubalo. S Marijom Doturom surađivao je od 2003. do 2005. godine, a u todoba je cijenu koncerata već nešto povisio - iznosila je oko 8000 eura.Od 2007. godine Thompson opet surađuje s Bubalom i za koncerte je tražio 15.000 eura.  

- Svaka čast Thompsonu, smanjio nam je svoju cijenu sa 30.000 na 25.000 eura, ali ne želim tako dati novac. Pokušali smo s njim stupiti u kontakt ne bismo li se drukčije dogovorili, ali nam je pjevač poručio da mimo svojih menadžera on tu ništa ne može napraviti - kaže Škara, podsjećajući da se 15. kolovoza u Škabrnji tradicionalno održavaju koncerti.

Na njima je u razdoblju između 1997. i 2003. Thompson nastupio čak pet puta, i to za deset puta manje honorare od ovih koje danas traži, kažu u Škabrnji. Tada je, dodaju, dobivao između 2000 i 3000 eura po nastupu i pjevao cijelu noć.

No, nakon dolaska koalicije na vlast početkom 2000. Thompson je postao “stadionska zvijezda” i od tada nijednom nije nastupio u Škabrnji, gdje se svi dobro sjećaju njegovih vatrenih izvedbi “Jure i Bobana” s kraja devedesetih pred oduševljenom publikom u kojoj je gotovo polovica na sebi imala ustaška obilježja, kape i majice.

Uvjete koje je Thompson postavio za nastup izazvali su pravi val razočaranja u Škabrnji. Osjećaju se, kažu, izdanima jer su mislili da je tom čovjeku stalo do onoga što pjeva i gdje pjeva, pogotovo stoga što Škabrnja, kao simbol žrtava Domovinskog rata, svakako nije bilo koje mjesto.

Dok nije bio poznat, dolazio je i cijelu noć pjevao ustaške pjesme - a sada kada je sve to dobro unovčio, više se ne javlja ni na telefon - rekli su razočarani Škabrnjani. Na Veliku Gospu u Škabrnji će umjesto Thompsona koncert održati Milo Hrnić i Mate Bulić za jedinstvenu cijenu od 10.000 eura.