NEPRIMJERENO U OBA SLUČAJA

Televizija N1 ispričala se zbog reakcije voditeljice i poručila: Kalinićev istup ponajviše govori o njemu

31.03.2020 u 15:26

Bionic
Reading

Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama, obrušio se tijekom današnje konferencije za medije, inače posvećene aktivnostima procjene štete nakon potresa, na urednicu i voditeljicu N1 televizije Sandru Križanec. Tim povodom N1 televizija priopćila je da Kalinićeve neprimjerene riječi i psovke ponajviše govore o njemu i njegovom načinu komuniciranja, podsjećajući i na njegovu reakciju na novinarsko pitanje o početku kriznih mjera zaštite od epidemije u Zagrebu

'N1 je i danas, kao i prethodnih dana, zatražio od Grada Zagreba sugovornika na temu zbrinjavanja građana i sanacije šteta u gradu. Od svih sugovornika koji ovih dana na tome intenzivno rade, Grad Zagreb odgovorio je na upit izborom Pavla Kalinića kao najstručnijeg sugovornika.

Čekajući početak razgovora u izdvojenom televizijskom studiju, Kalinić je bio neugodan, nervozan, neprestano je razgovarao na mobilni telefon, samovoljno je ulazio i izlazio iz studija. To je iziritiralo voditeljicu i urednicu Sandru Križanec, koja je reagirala na neprimjeren način.

Bilo je to izvan etera i ničim ne dovodeći u pitanje odnos prema javnosti i gledateljima', stoji u priopćenju koje potpisuje Tihomir Ladišić, direktor N1 televizije.

>>> Pavle Kalinić napao Sandru Križanec: Žalosno je da vam jedna dama spominje majku i prijeti da će vas raz**bati! Novinarka uzvraća: Možda nije imao odgovor na neka pitanja

'N1 visoko poštuje standarde komunikacije u programu i izvan njega, i zbog ove se izazvane i neprimjerene reakcije Sandre Križanec ispričavamo', navodi Ladišić.

  • +7
Pavle Kalinić i Josip Atalić Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Način na koji je Pavle Kalinić na današnjoj press konferenciji, posvećenoj aktivnostima za procjenu štete na oštećenim građevinama nakon potresa u Zagrebu, iznio u javnost događaje u prostorijama N1 televizije smatramo još jednim u nizu neprimjerenih reakcija čelnih ljudi grada Zagreba prema novinarkama i novinarima, ne samo N1 televizije već i drugih medija', zaključuje direktor televizije N1.