POLUGODIŠNJE IZVJEŠĆE

Telekom Slovenije s manjim prihodom i neto dobiti nego lani

22.08.2014 u 09:21

Bionic
Reading

Telekom Slovenije u prvih je šest mjeseci ove godine zabilježio pad prihoda i pad dobiti, prihod od 384,9 milijuna eura je tri posto manji nego u prvom polugodištu lani, a dobit je smanjena za dva posto, na 31 milijun eura, pokazuju podaci iz polugodišnjeg izvješća koje je danas odobrio nadzorni odbor kompanije

Na razini grupe Telekom Slovenije dobit iz poslovanja iznosi 34,2 milijuna eura, što je u odnosu na prvih šest mjeseci lani pad za 19 posto.

Direktor slovenskog slovenskog nacionalnog teleoperatera Rudolf Skobe izjavio je na konferenciji za novinare u Ljubljani da je nešto lošiji poslovni rezultat u odnosu na lani rezultat pojava na koje uprava nije mogla utjecati. Tako je na poslovanje Telekoma Slovenije znatno utjecalo katastrofalno nevrijeme sa snijegom i ledom na samom početku godine, što je na infrastrukturi tvrtke izazvalo štete od 6,5 milijuna eura.

Prihodi Telekoma Slovenije u prošloj i ovoj godini pali su i zbog ulaska Hrvatske u EU jer su sada zbog izjednačavanja tarifa s europskima pali prihodi od gostovanja Telekomovih korisnika u hrvatskim mrežama, kao i zbog naknada za frekvenciju.

Telekom Slovenije nalazi se u završnoj fazi traženja strateškog partnera nakon što ga je slovenska vlada prošle godine stavila na listu kompanija u državnom portfelju koje će se privatizirati. Špekulira se kako je i nadalje za njegovu kupnju najviše zainteresiran Deutsche Telekom.