Giorgia Meloni

Talijanska premijerka rastala se od partnera nakon njegovih seksističkih komentara

20.10.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Talijanska premijerka Giorgia Meloni rekla je u petak da se rastala od svojeg partnera, televizijskog novinara Andree Giambruna, koji je zadnjih tjedana izazivao kritike zbog seksističkih komentara izrečenih u eteru

“Moja veza s Andreom Giambrunom, koja je trajala gotovo 10 godina, ovdje završava”, napisala je Meloni na Facebooku.

“Putovi su nam se već neko vrijeme razilazili i došlo je vrijeme da to priznamo”, dodala je.

Par ima kćer rođenu 2016.

Giambruno je voditelj informativnog programa koji emitira Mediaset, dio medijske grupe MFE u vlasništvu nasljednika pokojnog Silvija Berlusconija, bivšeg premijera i saveznika Meloni.

Dva dana ovog tjedna još je jedna emisija Mediaseta emitirala isječke iz Giambrunova programa u kojima se prikazuje kako neprimjereno razgovara s kolegicom i čini se da je zavodi. “Zašto te prije nisam upoznao?”, kaže joj.

Na drugoj, eksplicitnijoj snimci emitiranoj u četvrtak, čuje se kako se Giambruno hvali vezom i govori kolegicama da mogu raditi za njega, ako sudjeluju u grupnom seksu.

TV novinar je već bio uvelike kritiziran u kolovozu zbog komentara u kojima je očito okrivljavao žrtvu nakon slučaja grupnog silovanja.

"Ako idete plesati, imate svako pravo napiti se - tu ne bi trebalo biti nesporazuma niti problema - ali ako izbjegnete napiti se i izgubiti razum, možete izbjeći i određene probleme i nećete naletjeti na vuka", rekao je tijekom svog programa.

Meloni je nakon te epizode rekla da zbog komentara njezina partnera ne treba nju osuđivati te da ubuduće neće odgovarati na pitanja o njegovu ponašanju.